Hem / Aktuellt / 2020 / Utbildning: Grönt kortprovledare

Utbildning: Grönt kortprovledare

Smålands Ridsportförbund bjuder in till en utbildning för nya provledare i Grönt kort. Som provledare verkar av föreningen utsedd person, vilken ska ha stor erfarenhet från tävlingsverksamhet.

För vem: Som provledare verkar av föreningen utsedd person, vilken ska ha stor erfarenhet från tävlingsverksamhet. 

Utbildningen Basutbildning för ridsportens ledare är obligatorisk och ett behörighetskrav för att bli utbildare i Grönt kort på föreningsnivå. Smålands Ridsportförbund anordnar en Basutbildning under hösten 2020, datum kommer inom kort. Den Basutbildning som var planerad till den 18 april 2020 är framflyttad med hänvisning till det rådande smittläget kring covid-19. Det kommer vara möjligt att gå Basutbildningen retroaktivt med tanke på omständigheterna, först när Basutbildning är genomförd kommer provledaren få sin behörighet.

Det krävs även att Grönt kortutbildare ska vara lägst 20 år och ha någon av Svenska Ridsportförbundets utbildningar i botten t.ex. ridlärare SRL I-III, tränare, domare, ridledare, ungdomsledare eller banbyggare. 

När: Söndag den 31 maj 2020.

Tid: 09:30-16:00                        

Var: RF-SISU Smålands kansli, Sankt Göransvägen 31, 554 54 Jönköping
Om läget kräver kan utbildningen övergå till onlineutbildning via videolänk. 

Innehåll: Vi tar del av kursmaterialet, går igenom handledningen och upplägget på kurserna. Det finns även tid för diskussioner och frågeställningar. Innan kursen kommer handledningsmaterialet att skickas ut, så att frågor kan förberedas.

Kursledare: Anna Zetterlund och Linnea Granlund

Avgift: 600 kr/pp inkl. handledarmaterial, lunch och fika

Anmälan: Anmäl dig HÄR senast 3 maj. 

Varmt välkomna!