Hem / Distriktet / Smålandspodden

Smålandspodden

Smålands Ridsportförbund presenterar en poddserie om småländsk ridsport med en hel rad spännande gäster och ämnen. 

Säsong 1

#1 Lisbeth Pahnke Airosto: Om Vetlanda och ponnysporten
Lisbeth Pahnke Airosto är ponnyentusiasten, ryttaren, krönikören och författaren som har varit aktiv inom ridsporten sedan 1960-talet. I detta avsnitt pratar vi om ponnysporten då och nu, om Vetlandaortens Ryttarförening, om ponny-EM i Vetlanda 1983, om ryttare och ponnyer vi minns, om Lisbeths författarskap, och mycket annat.

#2 Anders Kjellson: Om Hästak, avel och hoppsporten
Anders och Christina Kjellsson har drivit Hästak AB i Älmeboda utanför Tingsryd i över 25 år med framgångar som hingsthållare, seminstation och i sporten. I detta avsnitt pratar vi om familjeföretaget Hästak, om många år av avelsarbete, erfarenheter av sporten, utbildning av hästar och ryttare, framtidsspaningar, och mycket annat.

#3 Anki Kvarnstrand: Om generationer av ryttare, fälttävlan och det viktiga lagtävlandet 
Anki Kvarnstrand är en välkänd profil i ridsport-Småland sedan många år. Hon är ibland mycket annat mamma, mormor, farmor, uppfödare och lagledare, det mesta med prefixet ponny framför sig. I detta avsnitt pratar om vi Ankis ridsportliv, om rollen som mamma och mormor/farmor, om lagtävlandet som hon verkligen brinner för, och mycket annat.

4 Sara Nilsson: Om att driva ridskola och utbilda nya fyrbenta kollegor
Sara Nilsson är en av alla fantastiska ridlärare som finns på våra småländska ridskolor. Hon bestämde sig tidigt för att bli ridlärare, har gått hippologutbildningen och är svensk ridlärare level III och jobbar nu som ridskolechef på Lammhults Ridklubb. I detta avsnitt pratar om rollen som ridlärare, om att rekrytera nya hästar till verksamheten, om föreningens unghästprojekt, om hur man har medarbetarsamtal med sina fyrbenta kollegor, och mycket annat.

  • Producent/Klippare: Anna Zetterlund
  • Intervju: Stefan Fur

Har ni tips eller önskemål kring podden, kontakta konsulent Anna Zetterlund, This is a mailto link.