Hem / Ungdom / Årets US och UL

Årets US och UL

Distriktets ungdomssektion, DUS utser varje år Årets ungdomssektion och Årets ungdomsledare i Småland. Vinnarna utses genom nominering som sker under hösten. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram och synliggöra ungdomsledare och ungdomssektioner som bidrar med goda insatser inom ridsporten. Mer information om hur man nominerar kommer i augusti/september. 

Årets ungdomssektion 2019 

Årets ungdomssektion 2019 kommer från Mörbylångadalens Ridsällskap på Öland.

Motivering lyder:
"Mörbylångadalens Ridsällskap har gått från ett läge där det för bara några år sedan inte fanns någon ungdomssektion alls till att ha en aktiv sektion med flertalet roliga aktiviteter och god sammanhållning. Detta trots att klubbens medlemmar är utspridda på olika ställen då det inte finns någon gemensam anläggning.

Det som utmärker sektionen är bland annat just det faktum att klubben inte har någon anläggning eller ridskola där alla medlemmar naturligt kan samlas, men ungdomarna löser det på andra sätt. Man har många aktiviteter och jobbar aktivt för att alla ska trivas och ha en rolig tid tillsammans i klubben.

Ungdomssektionen har möten och aktiviteter varje månad och man har väldigt roligt ihop. Varje år har man en rad aktiviteter så som luciashow, pay and jump, spökrunda, käpphästhoppning, US-kvällar, ponnyagility, loppis och spännande resor.

Deras motto är att ”allt går med lite vilja, glatt humör och ett brinnande hästintresse”. De beskrivs som ett härligt gäng som arbetar för en god sammanhållning och härlig stämning i klubben!"

Stort grattis och fortsatt lycka till med er verksamhet!

Årets ungdomsledare 2019

Årets ungdomsledare är Tilda Hildingsson från Lenhovda Hästsportklubb.

Motivering lyder:
"Tilda alltid glad och trevlig mot andra, hon hälsar och pratar med alla i stallet och är en god förebild. Hon visar på gott horsemanship och försöker alltid hjälpa till.

Hon sitter med i US-styrelsen och är delaktiga i alla US aktiviteter. Hon är ofta med på klubbens pay and rides och hjälper de ryttare som är mindre rutinerade.

Tilda ser alla och har tillsammans med US-styrelsen arbetat aktivt med värdegrund och alla människors lika värde.

Hon är med i klubbens satsning ''Morgondagens ledare'' och går distriktets ungdomsledarkurs, ULK. Hon vill fortsätta att arbeta i US-styrelsen och bidra till klubbens verksamhet.

Tilda är en mycket god ledare och förebild som är öppen, trevlig och hjälpsam mot alla i sin omgivning."

Stort grattis Tilda och lycka till i framtiden!

  • Vinnarna hedrades på Smålands DUS-gala den 7 mars 2020 på Teleborgs Slott i Växjö.