Hem / Ungdom / Årets US och UL

Årets US och UL

Distriktets ungdomssektion, DUS utser varje år Årets ungdomssektion och Årets ungdomsledare i Småland. Vinnarna utses genom nominering som sker under hösten. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram och synliggöra ungdomsledare och ungdomssektioner som bidrar med goda insatser inom ridsporten. Mer information om hur man nominerar kommer i augusti/september. 

Årets ungdomsledare 2020

Årets ungdomsledare är Ella Hjortskull från Åseda Ryttarförening.

Motivering lyder:
"Ella är glad och framåt och alltid öppen för nya ideer. Hon är speciellt bra på att se alla och fånga in alla i gemenskapen. I föreningen är hon bland annat med i ungdomsstyrelsen men spenderar även mycket tid i stallet som stallreda. 

Hon visar sitt engagemang genom att ta ansvar och se till att aktiviteter och dylikt genomförs väl. På aktiviteterna är hon ofta ansvarig för lekarna och har sedan start gjort det med bravur. 

I stallet bidrar hon med mycket glädje och hjälper mer än gärna de som behöver. Man blir alltid glad av att se henne i stallet och vet att om hon är där finns det alltid någon att prata med. 

I US-styrelsen visar Ella alltid sitt flitiga engagemang och sprider samtidigt sin glädje vidare. Hon ser alltid nya möjligheter och lösningar på olika problem vilket uppskattas enormt. Speciellt i rådande situation med pandemin har Ella visat stor kreativitet och ansvar för att anpassa ungdomssektionens verksamhet på bästa sätt. 

Utöver detta är Ella också stallreda, och är därmed på ridskolan vissa dagar i veckan för att hjälpa till. Detta innebär bland annat hjälp när elever gör iordning hästarna, vara med och leda på nybörjarlektioner, plocka fram hindermaterial, hålla ordning i stallet med mera. 

Hon visar alltid på en härlig hästhållning i såväl hantering som ridning, något som förhoppningsvis inspirerar många. Ella är en person att se upp till inom klubben och ridsporten, för enligt henne kommer hästen alltid i första hand tillsammans med säkerheten. Hon är alltid noga med att följa reglerna som klubben satt upp, oavsett hur många som befinner sig på anläggningen. 

Just nu är Ellas plan att fortsätta i ungdomsstyrelsen där hon nu avancerar till ordförande. Utöver det fortsätter Ella som stallreda och arbetar aktivt för att alla ska känna sig välkomna till klubben. Dessutom fortsätter Ella arbeta, tillsammans med US-styrelse, för att utforma nya spännande aktiviteter och för att dessutom inkludera fler. Målet är att alla ska känna sig välkomna."

Stort grattis Ella och lycka till i framtiden!

Årets ungdomssektion 2020

Årets ungdomssektion kommer från Ölmstad Rid- och Körsällskap i Jönköpings kommun.

Motivering lyder:
"Ölmstad Rid- och Körsällskaps ungdomssektion, BUS är aktiva och jobbar stenhårt med planering och genomförande av aktiviteter för alla åldersgrupper. De anordnar bland annat "lov-fritids" under påsklov och höstlov sen flera år tillbaka, knatteläger för de allra minsta samt fredagsaktiviteter en gång i månaden där de provar annat än ridsport och bygger gemenskap. De anordnar resor, luciafirande, julpyntande av stallet och julgransplundring under julen och hästarnas show på sportlovet.

Det är ett gäng i åldern 10-23 år som är styrgrupp och de delar på ett väldigt bra vis arbetet mellan sig och gör många delaktiga. Samarbete med både personal, styrelse, tävlingssektion och cafesektion fungerar väldigt bra. De deltar alltid på ordinarie styrelsesammanträden med minst en person och delger huvudstyrelsen rapport om vad de gjort och vad de planerar.

Just nu ligger fokus på att samla pengar för att i samråd med personalen köpa in en riktig "BUS-ponny".

De är mycket i stallet och är måna om att förmedla kunskap och gemenskap till de yngre. De har jobbat en hel del med Trygg i stallet-materialet och har alltid hästarnas bästa i fokus när verksamhet planeras, Alla som vill går ULK-kurserna när de har uppnått åldern för det." 

Stort grattis och fortsatt lycka till med er verksamhet!

  • Vinnarna hedras i samband med DUS årsmöte 2021 och får även fina priser och diplom från Svenska Ridsportförbundet.