Hem / Tävling / Grönt kort

Grönt kort

Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst- eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart.

Följande åldersgränser gäller:

  • Alla som är 18 år eller äldre, som inte har Grönt kort idag men vill börja tävla, bör gå hela kursen. De kan dock välja att under en halvdag istället göra både de delprov som kursen innehåller samt det slutliga praktiska och det teoretiska provet.
  • Alla mellan 14-18 år ska delta i en obligatoriskt Grönt kort kurs.
  • Från och med det år den tävlande fyller 13 år kan han/hon själv gå grönt kort kursen och avlägga proven. Från och med 1/1 det år den tävlande fyller 14 år måste han/hon ha ett eget grönt kort.
  • För barn upp till och med 13 år gäller att målsman/vuxen person som idag inte har Grönt kort ska delta i kursen, och ta Grönt kort samt därefter ansvara för barnet och dess handlingar under tävling. Barnet rekommenderas delta på kursen tillsammans målsman/vuxen person.

Material

Grönt kort kursen utgår från boken Grönt kort och en webbaserad sida. när du betsäller boken får du även tillgång till websidan. Grönt kort boken beställer du hos SISU Idrottsböcker, klicka HÄR för att komma direkt tillsidan för att beställa böcker.

Har du grönt kort sedan tidigare

Om du har grönt kort sedan tidgare och vill ha det registerat i TDB så kan du göra följande,

1. Ta en bild på ditt fysiska gröna och maila det till This is a mailto link

2. Om du inte har ditt gröna kort kvar så kontakta den förening eller grönt kort ledare som du tog ditt gröna kort hos och be dem skicka en verifiering till This is a mailto link där de intygar att du tagit det gröna kortet hos dem.

Kurser för ryttare/föräldrar

Nedan hittar du kurser för ryttare och föräldrar som arrangeras hos föreningarna. Ofta finns kurserna publicerade på föreningarnas hemsidor. Ta en titt även på deras egna hemsidor. Vill du ta kontakt med någon grönt kort ledare se kontaktuppgifter nedan.

Grönt kort utbildare
Vill din förening ha en kurs på hemmaplan kontakta gärna någon av Grönt kort utbildarna.

Har du frågor kring grönt kort är du välkommen att höra av dig till kansliet, This is a mailto link