Hem / Aktuellt / Aktuellt / Klubbkampen

Klubbkampen

En kul idé som vi vill sprida till flera föreningar. Med hjälp av quiz-plattformen Kohoot har fritidsledarna hos Ryttaralliansen i Stockholm dragit igång KLUBBKAMPEN.

Läs fritidsledarnas eget reportage om klubbkampen här nedan:

Nu möts klubbarna i en digital kamp i hästkunskap, Klubbkampen!

Ryttaralliansen i Stockholm är arbetsgivare åt åtta fritidsledare på Stockholms ridklubbar. Fritidsledarna strävar efter att göra den avsuttna verksamheten på ridskolorna trygg, rolig och lärorik genom att inspirera och skapa en gemenskap hos barn och ungdomar.

På grund av pandemin har Fritidsledarna jobbat hemifrån större delen av 2020 och då lagt all sin tid på sociala medier med mindre utmaningar, tävlingar, quiz mm. Varje fritidsledare har då riktat in sig på respektive klubb. När pandemin fortskred så kände fritidsledarna att de ville ha ett större projekt tillsammans som engagerade samtliga klubbar och utmanade alla som ville delta. Plattformen som används är Kahoot, en lekfull applikation där egna frågesporter skapas.

Syftet med tävlingen är att digitalt kunna fortsätta öka den grundläggande hästkunskapen hos barn och ungdomar, något som i normala fall görs på plats i stallet. Genom att involvera alla klubbar hoppas fritidsledarna på att skapa laganda inom klubben, motivation till att lära sig och att nya vänskapsband ska knytas. Klubbarna som deltar är Bromma RK, Djurgårdens RK, Enskede RS, Farsta RV, Swartlings RF och Ågesta RK. 

Idén om att starta en tävling av detta slag kom upp i höstas och resulterade i 13 temaveckor inom hästkunskap. I skrivande stund är 7 av 13 veckor redan spelade.

Som morot till deltagarna fanns en önskan om sponsorer som kunde bidra med priser. Tack vare Back2Use, Hööks, Krafft och Stockholms Läns Ridsportförbund kan topp tre nu få varsitt pris varje vecka!

Varje måndag släpps veckans tema, förra veckans pristagare och pinkoden för Kahoot Quizet som är öppet till och med söndag samma vecka. Under veckan förser fritidsledarna sin klubb med länkar och tips på var information om temat finns samt mindre utmaningar att plugga på. 

Deltagarna tävlar enskilt om veckans priser men genom att spela samlar de även poäng till sin klubb. Efter samtliga veckor koras en vinnande klubb där medlemmarna får ta del av det stora priset, som än idag är hemligt.

Några av deltagarnas kommentarer:

”Det är jätteroligt att spela, jag lär mig något nytt varje gång!” – Deltagare från Enskede RS.

”Frågorna är precis lagom svåra!” – Deltagare från Bromma RK.

”Det är lika spännande varje vecka att se vem som hamnar på prispallen!” – Deltagare från Ågesta RK.