Hem / Aktuellt / Aktuellt / Information gällande tävlingsrestriktioner

Information gällande tävlingsrestriktioner

Tävlingssektionen i Stockholms Läns Ridsportförbund informerar om de restriktioner inom tävlingsverksamheten i Stockholms län som gäller nu och under första delen av nästa år.

Det råder tävlingsstopp för alla fram till den 24 januari, därefter har alla utom nedan undantag tävlingsstopp fram till 30 juni 2021.

Från 25 januari görs undantag för barn födda 2005 eller senare samt för de som utövar yrkesmässig idrott.  

Barn födda 2005 eller senare kan tävla vid enstaka tävling. Cuper eller turneringar är enligt Folkhälsomyndigheten inte enstaka tävlingar. Många evenemang som skulle kunna omfattas av begreppet enstaka begränsas genom förbudet mot fler än åtta personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Mer information finns här på Riksidrottsförbundets hemsida.

 

Detta innebär att för att räknas som en utövare av yrkesmässig idrott, måste man uppfylla minst en av följande definitioner:

1.    Ryttare, 18 år eller äldre, som bedriver regelbunden och yrkesmässig idrott med hästinriktning, med ridsport som huvudsaklig sysselsättning och inkomstkälla, i enlighet med den verifiering som förklaras på länken nedan.

2.    Ryttare, 18 år eller äldre, kvalade till 5*/4*-tävling, och/eller enligt grenspecifika regler.

3.    Ryttare som tillhör Svenska Ridsportförbundets landslagstrupper och motsvarande från och med 18 års ålder (seniorer, young rider, juniorer och ponnyryttare fr o m 18 år) 

Uppfyller du minst en definition ska du läsa mer här på Svenska Ridsportförbundets hemsida. 

 

Allsvenskan

Med de restriktioner som just nu råder med tävlingsstopp till den 30 juni kan alla tävlingar samt allsvenskan komma att ställas in, nya beslut kan tas beroende på utvecklingen i samhället. Allsvenskan är inget enstaka evenemang utan består av tre omgångar, vilket innebär att alla allsvenskor för våren 2021 berörs av restriktionerna. Start för första allsvenskan är den 21 mars. Stockholms Läns Ridsportförbunds Tävlingssektion kommer ha sitt nästa sektionsmöte 13 januari 2021 för att diskutera hanteringen av allsvenskorna utifrån rådande läge i januari. Förutsättningarna kan förändras om situationen är att smittspridningen avtar och att nya beslut därmed fattas och att datumet 30 juni ändras. Utifrån situationen rekommenderar vi arrangörer att hantera sina tävlingar enligt rekommendationen nedan. 

 

Tävlingar

Det finns en öppning för de som är födda 2005 eller senare att tävla, det kan dock bli svårt att genomföra tävling för den målgruppen på grund av olika faktorer.

 

Klubbtävlingar, pay and jump, pay and ride, Sugarcup m. fl.

Det råder helt tävlingsstopp fram till 24 januari för alla. Ifrån 25 januari avråder Tävlingssektionen i Stockholms län helt att arrangera klubbtävlingar, pay and jump, pay and ride, Sugarcup m. fl.  arrangemang utifrån rådande omständigheter, utifrån sjukvårdens höga belastning och utifrån smittoläget i Stockholm län.

 

Redan ansökta och godkända tävlingar i TDB

  • Vi rekommenderar arrangörer som vill genomföra tävling att ta beslut om att ställa in närmare inpå tävlingen efter dialog med distrikt eller SvRF beroende av tävlingsstatus.
  • Vi rekommenderar även arrangörer att flytta fram tävlingens datum för att öppna anmälan till så sent som möjlig, enligt ÖK med distrikt eller SvRF. Detta för att slippa transaktionsavgifter vid ett eventuellt sent beslut om inställande.
  • Tips: Vid behov, ställ in senast dagen innan tävlingen öppnar för anmälan, för att undvika extra arbete.

Ovan gäller för att förenkla, om restriktionerna för genomförande av tävling förändras innan 30 juni 2021. Förändras inte restriktionerna ställs tävlingen in dagen innan tävlingen öppnas för anmälan.

Kontaktuppgifter och öppettider till kansliet är:

Kansliet kontaktar Du helst via mejl: This is a mailto link

Telefontiden är måndag – torsdag mellan kl. 09.00 – 12.00. Telefonnr: 08-627 40 00.

Kansliet har julstängt från den 23 december -20 till den 6 januari -21. Akuta ärenden hanteras via mejl.

 

Stockholms Läns Ridsportförbund bevakar utvecklingen och när nya beslut om tidsgränsen kan tas, beroende på utvecklingen i samhället och nya föreskrifter från myndigheterna kommer vi att återkomma med ny information.

Distrikt och föreningar ska följa rekommendationer och råd från myndigheterna. Svenska Ridsportförbundet uppmanar alla arrangörer att ta sitt ansvar. Förändringar kan komma snabbt, och alla måste ta eget ansvar för att hindra smittspridning.  

Lotta Hallgren

Ordförande i Stockholms Läns Ridsportförbunds Tävlingssektion