Hem / Aktuellt / Aktuellt / Käpphästarna tar plats i Friends Arena under Sweden International Horse Show

Käpphästarna tar plats i Friends Arena under Sweden International Horse Show

Efter kvaltävlingar på Westfield Mall of Scandinavia den 20-21 november tar finalerna i ”SIHS Käpphäst, presented by Friends” vid inne i Friends Arena den 27-28 november. Nu är startlistorna klara inför finalerna.

I år är det äntligen dags för käpphästarna att på allvar ta plats i Friends Arena under Sweden International Horse Show.

Intresset för käpphästhoppning växer så det knakar och nu är det dags för ”käppisarna” att ta plats i Friends Arena. Det är Sweden International Horse Show, som i samarbete med Stiftelsen Friends, Svenska Ridsportförbundet och Stockholms Läns Ridsportförbund, lanserar tävlingen ”SIHS Käpphäst, presented by Friends”.

Under två dagar, 20-21 november, kommer barn och ungdomar kunna vara med på kvaltävlingar i Westfield Mall of Scandinavia. Tävlingen är kostnadsfri och öppen för alla upp till 16 år. För dem som inte har egen, finns käpphästar att låna.

Kvaltävlingarna genomförs på två höjder: 50 cm och 70 cm. De 20 bästa i varje klass kvalar till finalen som genomförs på den nyetablerade Mässarenan på Sweden International Horse Show. Finalen avgörs i två omgångar, lördag 27 november och söndag 28 november. Konferencier för finalerna är Gry Forsell.

Startlista finaler (pdf)

Mer information och regler för SIHS Käpphäst presented by Friends

- På Friends är vi oerhört glada över att starta upp denna tävling. Vi ges chansen att bidra till att barn och unga känner att det är okej att vara olika och att tävlingen blir en trygg miljö där alla kan vara med på lika villkor. Ridsport är en av Sveriges största ungdomsidrotter och käpphästar är ett bra och inkluderande sätt att engagera och öppna upp sporten för fler, säger Maja Frankel, generalsekreterare på Stiftelsen Friends.

Karin Jäderberg är ordförande i Stockholms Läns Ridsportförbunds ungdomssektion:
- Det är jättekul att det stora intresset för käpphästar uppmärksammas och att de nu får ta plats med en egen tävling i ett sådant här stort sammanhang. Vi har ordnat distriktsmästerskap i flera år och det innebär alltid högt tryck med massor av tävlande. Det fina med käpphästar är att det verkligen är ridsport för alla.

Läs mer om Trygga ledare, ett samarbete mellan Stiftelsen Friends och Svenska Ridsportförbundet för en trygg ridsport. 

Se programmet för Mässarenan under SIHS