Hem / Aktuellt / Aktuellt / Tyresö Ryttarförening har tagit första spadtaget till nya stallet

Tyresö Ryttarförening har tagit första spadtaget till nya stallet

Efter mer än 10 års diskussion är stallbygget vid Fårdala gård, Tyresö, äntligen igång. Representanter från föreningen,Tyresö kommun och Stockholms Läns Ridsportförbund var på plats den 8 oktober när det första spadtaget togs.

För några veckor sedan startade äntligen bygget av ett nytt stall på Fårdala gård. Tyresö Ryttarförening som hyr hela Fårdala gård och Tyresö kommun som äger hela Fårdala gård har i över tio år fört diskussioner om behovet av en modern anläggning. Turerna och besvikelserna har varit många men hösten 2022 kommer det nya stallet att stå klart till glädje för hästar, personal och medlemmar.

Det nya, moderna, stallet kommer medföra avsevärda förbättringar för både djur och arbetsmiljö för personal samt komfort för medlemmar. Hästarna får boxar, personalen väsentligt förbättrad arbetsmiljö och medlemmarna kan byta om inomhus och få tillgång till samlingslokaler. Tyresö Ryttarförening med alla dess medlemmar är mycket tacksamma för att det nu äntligen tas ett första steg mot en modern ridanläggning i Tyresö.

Nedan ser ni Stockholms Läns Ridsportförbunds ordförande Helena Örtholm tillsammans med Tyresö Ryttarförenings ordförande, Håkan Boman, i ridhuset under första spadtags-dagen den 8 oktober. 

StRF Ordförande tillsammans med Tyresös ordförande.jpg

Läs hela pressmedelandet här