Hem / Aktuellt / Aktuellt / Vi i stallet - finalen hålls den 19 september

Vi i stallet - finalen hålls den 19 september

Finalen för den populära hästkunskapstävlingen Vi i stallet kommer att genomföras den 19 september 2021.

Tävlingen är riktad till barn från det år de fyller nio, till och med det år då de fyller tretton.

Tävlingen baseras på Vi i stallet-boken. Det är en arbetsbok med tillhörande webb som finns på vår utbildningsportal. Där hittar ni filmer, olika quiz och annat material som ni kan använda er av i undervisningen. 

Tid: Söndagen den 19 september, 2021, kl 10.00 - ca 13.00
Kostnad: 350:- per lag som faktureras klubben, fika ingår
Anmälan: Lagledaren anmäler sitt lag här senast den 7 september 2021.

Anmälan för lag görs genom att ni anmäler respektive lagledare via denna länk. Varje lagledare anger i anmälan hur många lagdeltagare hen har, dessa namnges sedan på plats i september. 

Till dig som vill vara med

Kolla med din ridlärare eller med ungdomssektionen i föreningen om ni kan vara med i tävlingen. Du och dina kompisar ska under året fylla från 9 upp till 13 år. Ni får vara 3-5 deltagare i ett lag. Är ni fler i föreningen som är intresserade så kan ni anmäla flera lag. Under tävlingen ges möjlighet till lässtöd för deltagare som behöver det. 

Plugga på teorilektioner

Någon äldre medlem i föreningen förbereder lagen genom att i god tid innan hålla i teorilektioner som utgår från boken och webben Vi i stallet. Vill man så kan boken köpas även av privatpersoner om man önskar läsa på mellan teorilektionerna, se information längre ner på sidan. När ni fått ihop ett eller flera lag anmäler kursledaren (som också agerar lagledare på tävlingsdagen) laget till distriktet som arrangerar tävlingen. 

Till dig som ska vara kursledare/lagledare

Föreningen anmäler ett eller flera lag till respektive distrikt, håll utkik på deras hemsida för mer information. Varje lag består av 3-5 medlemmar som är 9-13 år. Det är föreningens uppgift att införskaffa boken Vi i stallet. I många föreningar är det äldre medlemmar i föreningens ungdomssektion som håller i teoritillfällena.

Planera in ett antal teoriträffar och informera föreningens barn som under året fyller 9-13 år om tävlingen. Kursledaren ska på tävlingsdagen även medverka och stötta laget som lagledare, dock får inte lagledaren vara med i tävlingsmomentet.

Så beställer du material

Boken Vi i stallet beställs via SISU Idrottsböckers hemsida
Beställningen kan även göras via telefon  0411-16777