Hem / Utbildning / Aktuella utbildningar

Basutbildning för ridsportens ledareLedarna inom ridsporten är förebilder för övriga medlemmar och har en särskilt viktig roll i organisationen. Målet med Basutbildning för ridsportens ledare är därför att alla ledare ska få en god grund att stå på så att de kan känna sig trygga med sitt uppdrag och fortsätta utvecklas inom ridsporten.

Målgrupp: Basutbildning vänder sig till nuvarande och blivande ledare inom ridsporten, till exempel tränare, ridlärare, lagledare, funktionärer och förtroendevalda.

Rekommenderad ålder: minimum 18 år.

Datum:  den 10 september 2022

Plats:     Bosön, Olympiahuset, Lidingö 

Tid:        kl. 10.00 – kl. 16.30    (fika serveras från 09.30)

Material: Kursmaterialet inklusive utbildningsplan och hemuppgift skickas till dig per post i god tid före utbildningsträffen. 

Utbildningsplan:

Basutbildning för ridsportens ledare består av både webbaserade studier (ca 10 studietimmar) och en utbildningsträff  (ca 8 studietimmar). I god tid före utbildningsträffen skickas arbetsboken till den adress du har angett vida anmälan. I arbetsboken finns en kod som används för att logga in på webbplatsen.

Innan utbildningsträffen går du igenom följande kapitel i arbetsboken och på webbplatsen:

* Ridsporten Vill

* Ridsportens organisation

* Tävlingsreglementet I

* Ledarskap; Jaget samt Jaget & Laget

* Hemuppgift att göra inför träffen: Gör hemuppgiften "Vad händer sen i berättelserna 1 och 2" på sid 16-17 i arbetsboken.  Ta med dina två berättelser till utbildningsträffen.   

Utbildningsträffen innehåller följande områden:

- Ledarskap  

- Kommunikation    

- I samspel med andra    

- Diskussion