Emma Oscarsson

Hej! Jag heter Emma Oscarsson och är född år 2004, alltså 16 år. Jag bor i Vaxholm norr om Stockholm. Jag har ridit i nio år och tävlar numera för Roslagens Rid och Körklubb. Jag är med i Stall Grana Ponnyteam, där tränar, tävlar och hjälper jag till att utbilda två av min tränares D-ponnyer, Killimor Boy och Ballycar Lad.

Killimor Boy eller ”Killen” som han kallas är en import från Irland (f.10). Jag har ridit honom strax över ett år och vi har tillsammans utvecklats massor. Under året har vi tävlat både hoppning och fälttävlan, men vi båda brinner mest för fälttävlan och speciellt terrängmomentet. I dagsläget tävlar vi p80 men planen är att vi ska debutera p90 nu till våren. Killen har ett hjärta av guld och ställer alltid upp för sin ryttare.

Ballycar lad ”Ballycar” är även han en irländsk import (f.10).

Jag har endast ridit Ballycar sedan oktober 2019, strax under ett halvår, men vi har redan hunnit med en hel del. Planen är att vi också ska tävla fälttävlan när säsongen börjar, men under tiden har vi åkt på ett par hopptävlingar där vi startat upp till lb. Även Ballycar har ett otroligt stort hjärta och är alltid väldigt ambitiös och arbetsvillig.

Mina mål för året är att starta p90 fälttävlan nu under våren, samt bli ännu stabilare i lb, hoppning med båda ponnyerna.

Jag tror att satsningen kommer hjälpa mig att nå mina mål genom att jag kommer att utvecklas mycket både fysiskt och psykiskt.