Hem / Utbildning / Satsningen på Unga Ryttare / Satsningen Unga Ryttare 2022

Satsningen Unga Ryttare 2022

Denna satsning är Nivå 2 i Svenska Ridsportförbundets ryttarutvecklings-trappa mot mästerskap.

Satsningen UNGA RYTTARE 2022 är öppen för dig som är mellan 13 och 17 år som tävlar häst eller ponny på lägst LB nivå i hoppning, dressyr eller fälttävlan lägst P80 eller H90.  

Satsningen på Unga Ryttare består av sex träffar under 2022-2023 där ryttarna kommer få möjlighet att utveckla sig inom följande områden; personlig utveckling, fysisk hälsa, hästens bästa samt glädje och gemenskap. Mari Zetterqvist Blokhuis, Lotta Wanning och Nina Känsälä kommer att coacha deltagarna under satsningen, alla tre har mångårig erfarenhet och expertis från sina respektive områden.

Läs mer om Mari, Lotta och Nina här.

Satsningens första träff är i slutat av augusti 2022 på Bosön, därefter sker två träffar under hösten 2022, varav den ena är med ridpass. De tre resterande träffarna hålls under våren 2023, varav två är med ridpass. Därutöver får deltagarna fritt gå på våra föreläsningar t.ex. Hästens Välfärd mm under tiden för satsningen.

VEM KAN SÖKA?

Ansökan är nu stängd!
Satningen på Unga ryttare 2022 vänder sig till unga ryttare (13 till 17 år) som är medlem i och tävlar för en ansluten förening i Stockholms län.

Ansökningsblankett 2022


Om du inte söker kommer du ångra dig
Alva Birging, deltagare 

ANSÖKAN OCH ANTAGNING

Så här ansöker du till satsningen:

1. Ladda ner och fyll i ansökningsblanketten.

2. Ta kontakt med din förening som ska fylla i föreningens motiviering  i ansökningsblanketten.

3. Ordförande i föreningen, ryttare  samt målsman om sökande är under 18 år, skriver under ansökningsblanketten.

4. Bifoga relevanta resultat från TDB.

5. Skicka in ansökan till Stockholms Läns Ridsportförbund senast den 20 april 2022 (förlängs till den 31 maj) via mejl eller per post (se adresser i ansökningsblanketten).

ANTAGNING

Blir du antagen skall du senast 15 maj 2022 meddela om du vill delta eller inte.

I antagningsprocessen tar vi hänsyn till att få en så stor spridning som möjligt mellan kön, gren och förening. 

VUXNAS DELTAGANDE

Föräldrar deltar vid den första och sista träffen. Vid ridpassen är föräldrar välkomna att närvara men i övrigt är det ungdomarna som genomför satsningen.

”Jag är mycket nöjd med helheten och mixen i denna satsning. Jag tycker att man har tagit ett helhetsgrepp över vad ridsport kräver, allt från bra hästhållning, ridning till fys- och mental träning för ryttaren. Det är också mycket roligt att de får nya kontakter och vänner, både över klubbgränser men även inom de olika disciplinerna inom ridsporten.”
Pernilla, förälder

KOSTNAD

Deltagarna betalar 3500 kr. I priset ingår samtliga träffar för ryttare och tillhörande vuxen (vid två tillfällen). Satsningen på Unga Ryttare är subventionerad av Stockholms Läns Ridsportförbund samt med medel från Projektstödet.

Vid frågor, kontakta This is a mailto link