Hem / Förening / Ridskola / Årets Ridskola & Ridlärare

Årets Ridskola & Ridlärare

Rider du på världens bästa ridskola och/eller har du en ridlärare som gör din tid i stallet till veckans höjdpunkt? För att hylla alla goda ledare och lyfta ridskolans viktiga roll, behöver vi din hjälp att utse Årets ridlärare och Årets ridskola 2021. Nominera här och nu.

 

Årets Ridskola

Tre nominerade – en vinnare
Vi ser fram emot din nominering! Alla som är medlemmar i en förening inom Svenska Ridsportförbundet kan nominera till priset. Du nominerar till ditt ridsportdistrikt som i sin tur nominerar en eller max tre kandidater till vår Ridskole- och Utbildningssektion, som utser vinnaren.
2021 kommer för första gången tre nominerade till priset att presenteras innan vinnaren.

Årets Ridskola hyllas under Ryttargalan i november 2021.
Priset är ett utbildningsstipendium till ett värde av 40 000 kronor. Pengar som till exempel kan användas för utbildning, föreläsning eller clinic.

Nominera så här
Mejla en kortfattad beskrivning (max 2 000 tecken) av ridskolans vinnande verksamhet och varför du tycker den är värd utmärkelsen Årets ridskola.
Lyft det som utmärker ridskolan, det kan handla om hästar och hästhållning, lektionsverksamhet, undervisningen eller något annat som visar på mästarklass.
Ange ditt namn, adress, e-post och telefon och gärna din roll i föreningen (styrelse, lektionsryttare etc). Mejla din nominering till Stockholms Läns Ridsportförbund senast 20 september 2021. This is a mailto link

 

Årets Ridlärare 

Med ridlärare menar vi en yrkesverksam person som är diplomerad Ridlärare I, II eller III och yrkesverksam vid en ridskola där föreningen är ansluten till Svenska Ridsportförbundet.
Det är viktigt att ridlärarens ledarinsatser ligger i linje med SvRFs idé och strategiprogram. Man skall också arbeta efter Ridsportens ledstjärnor samt delta på SvRFs vidarutbildningar.
Årets ridlärare har lång erfarenhet av sin yrkesroll och är en erkänt skicklig utbildare både inom dressyr, hoppning och hästkunskap.
Vinnaren tilldelas ett stipendium på 10 000 kronor som är avsett för fortsatt utbildning och fortbildning inom yrkesområdet.


Nominering Årets Ridlärare (pdf)

Nomineringarna mejllas till This is a mailto link senast den 20 september 2021. Distriktet gör ett urval och nominerar en ridskola och en ridlärare senast den 1 oktober till centrala kansliet. Därefter utses vinnarna av Ridskole- och Utbildningssektionen.

Tidigare vinnare

Årets Ridskola vinnare:

2020 - Klagshamns Ryttarförening
2019Värmdö Ridklubb -- Stockholms Läns Ridsportförbund  (bilden högst upp på sidan)
2018 - Skogslottens Ryttarförening
2017 - Sollentuna Ridklubb -- Stockholms Läns Ridsportförbund
2016 - Varbergs Ridklubb
2015 – Oskarshamns Ridklubb
2014 – Sundsvalls FRK
2013 – Södertälje Ridklubb -- Stockholms Läns Ridsportförbund
2012 – Skellefteå Ridklubb

Årets Ridlärare vinnare:

2020 - Frida Hansson
2019Carina Bergh -- Stockholms Läns Ridsportförbund
2018 - Maria Persson
2017 - Leif Hall
2016 - Lena Wiman -- Stockholms Läns Ridsportförbund
2015 - Anna Boström -- Stockholms Läns Ridsportförbund
2014 - Lillemor Borko -- Stockholms Läs Ridsportförbund

Årets ridskolehäst

Länk till nominering för Årets ridskolehäst. I formuläret står det 2020 men det är 2021 som det gäller.