Hem / Distriktet / Lediga jobb

Lediga jobb

Här hittar du information och platsannonser hos våra föreningar. Vill du annonsera lediga tjänster hos din förening mejla till This is a mailto link

 

Fritidsledare Upplands Ridsportförbund (två tjänster)

Platsannonsen i sin helhet (PDF)

Upplands Ridsportförbund är ett av Svenska Ridsportförbundets 19 distriktsförbund. Inom distriktet finns ca 40 ridklubbar som tillsammans har ungefär 7000 medlemmar.

Ridskolorna är för många barn och ungdomar en fristad, en plats där man alltid är välkommen. De flesta ridskolor har öppet sju dagar i veckan stora delar av året. Ridskolan fungerar för många som en fritidsgård och många ridskolor bedriver också kvalificerad verksamhet utöver ridningen.

Med stöd av Uppsala kommun kommer Upplands Ridsportförbund att anställa två fritidsledare för att stötta de fem ridskolorna i Uppsala kommun med fritidsverksamheten under läsåret 20/21. Fritidsledarna kommer vara anställda av Upplands Ridsportförbund men arbetet genomförs till största delen på kommunens fem ridskolor: Uppsala ponnyklubb, Lurbo Ridklubb, Storvreta Ponnyklubb, Upplands Västmanlands Fältrittklubb och Bälinge Ryttarförening. Fritidsledarna arbetsleds av distriktskonsulenten och distriktsstyrelsen är arbetsgivare. Arbetet sker i nära samverkan med respektive ridskola.

Vi söker nu dig som brinner för barn och ungdomar. Vi tror att du är kreativ, idérik och beredd att hugga i. Vi ser att du har erfarenhet av föreningsliv och gärna från ridsporten. Arbetet innebär dels att genomföra aktiviteter med ungdomar och dels att stötta föreningarnas ungdomssektioner och ungdomsledare för att deras arbete med barn och unga också ska utvecklas.

Den ena tjänsten omfattar 75% och har då också samordningsansvar för planering och rapportering samt samverkan med de fem ridskolorna. Den andra tjänsten omfattar 50% och kommer i första hand arbeta med ungdomarna. Arbetstiden är förlagd företrädesvis till vardageftermiddagar. Helgarbete kan förekomma i mindre omfattning.

För att trivas behöver du
- Erfarenhet från arbete med barn och unga
- Erfarenhet från ideell förening
- Vara driftig och har lätt att få saker att hända
- Vara social och omtänksam
- Körkort och tillgång till bil

Vi tror också det är bra om du
- Har kunskap om att möta olika typer av ungdomar och har erfarenhet av NPF
- Har erfarenhet av ungdomsinflytande
- Har kunskap om ridsport och ridskola

För tjänsten på 75% ser vi också att du bör
- Ha erfarenhet av projektledning eller motsvarande
- Ha ordningssinne och intresse av administration
- Gärna har erfarenhet av att utbilda andra

Båda tjänsterna är projektanställningar mellan augusti 2020 och juni 2021.

Frågor ställs till distriktsordförande Malin Aldal på 0735-320456 Sista ansökningsdag är 4 maj.
Ansökan, inkl. personligt brev, cv och referenser skicka till Malin Aldal på This is a mailto link   

 


 

20200415

Bålsta ridskola söker ridlärare 75 %

Bålsta Ridskola är en ridskola med 270 uppsittningar per vecka, och kännetecknas av små grupper och hög kvalitet på hästar och utbildning. Vi är belägna på Katrinedals Gård utanför Bålsta i Håbo Kommun, granne med Mälaren i natursköna omgivningar.

Ridskolan har idag hel- och halvtidsanställda ridlärare med hippologutbildning och söker nu en ridlärare för ett mammavikariat på ca 1 år med möjlighet till förlängning. Vi vill helst att du är hippolog eller motsvarande och har goda referenser. Vi söker dig som är glad och kundfokuserad med ett brinnande intresse för hästar och ridsport. Du ska kunna undervisa såväl nybörjargrupper som avancerade ryttare. Om du är den vi söker kan vi erbjuda dig ett utvecklande arbete med konkurrenskraftig ersättning och kontinuerlig träning och utbildning, samt möjlighet att ha din häst uppstallad på anläggningen. Tjänsten innebär helgtjänstgöring.

Välkommen att skicka cv och brev till This is a mailto link. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till ridskolechef Janina Bengtsson på samma mail eller 0707-383070