Hem / Fritidsledarprojektet / Projekt/Aktiviteter / Käpphästprojekt & Käpphästtävling ht-21

Käpphästprojekt & Käpphästtävling ht-21

Under Oktober månad 2021 drog samtliga av distriktets ridskolor igång käpphästprojektet som gick ut på att ungdomar själva fick vara med och skapa sin alldeles egna käpphäst efter önskemål. Det gjordes allt från dressyrhästar till brukshästar i alla möjliga olika raser, storlekar och färger. Även utrustning i form av träns, täcken, grimmor och luvor pysslades. Projektet har bestått av kreativitet, skratt, tålamod och framförallt ett glatt och härligt umgänge.

                          

Fotograf: Agnes Petrini

Söndagen den 12:e december 2021 träffades fritidselever från Uppsalas olika ridskolor på Uppsala Ponnyklubb för att tävla i hoppning med käpphästar. Vi kallade eventet för Play and jump och tävlingen sågs som ett utmärkt tillfälle för barn och unga från olika ridskolor att mötas. Tävlingen bestod av 2 delar, en clear round runda samt en lagtävling där varje enskild ridskola tävlade som ett enskilt lag. Ungdomarna hittade på allt från egna hejarramsor till peppande ordvitsar för att ta just sitt lag till första platsen. Resultatet blev följande:

1:a plats: Akademistallet

2:a plats: Uppsala Ponnyklubb

3:e plats: Storvreta Ponnyklubb

4:e plats: Lurbo Ridklubb

         

Fotograf: Agnes Petrini

En väldigt lyckad och trevlig dag.

Käpphästprojektet blev en succé och kommer att fortsätta i omgångar under vårterminen. Bland annat har Uppsala Ponnyklubb fått sig ett käpphäststall innehållande 4 käpphästar. Dem bor i cafeterian och är redo att användas i skrivande stund. Vi har även infört något vi valt att kalla för "käpphästmåndag" där vi varje måndag träffas, pysslar och leker med käpphästar. 

       

Se film från käpphästtävlingen.

Lyssna på vårt radioprat med P4.