Hem / Utbildning / Ledarutbildningar / Ridledare

Ridledare

Drömmer du om att arbeta med människor och hästar? Att utbilda sig till Ridledare är en väg till att kunna arbeta på en ridskola för att då leda elever i både teori- och enstaka ridlektioner.

Kursdatum 2022

Ridprov 27 mars Bålsta ridskola Anmäl dig här
Del 1 19-23 juni Sigtunabygdens Ryttarförening, Sigtuna Anmäl dig här
Del 2 1-14 augusti Bålsta Ridskola, Katrinedalsgård, Båldsta  

INBJUDAN 2022
ANMÄLAN UTBILDNINGSPROTALEN 
AMÄLNINGSBLANKETT 2022

Målgrupp
Kursen vänder sig till dig som vill gå en ledarutbildning med inriktning på att kunna leda lektioner på basnivå i hästkunskap, ridning och ridlära. Du bör också ha uppnått personlig färdighet i ridning och teoretiska kunskaper i ridning och hästkunskap som motsvarar godkänt prov för Bronsmärke, dvs. LB dressyr och 0.90/Lätt D-hoppning

Syfte
Ridledarkursen ska ge dig en insikt i ridläraryrket och du får en chans att testa på vad det innebär att jobba som ridlärare. Kraven för att få gå Ridledarutbildningen är att du under året fyller 18 år och har gått Basutbildningen. (Har du även gått ULK steg I-III så är det meriterande.) Du skall också ha ridit upp godkänt ridprov där hoppning ingår. Till sist, du skall vara medlem i en förening ansluten till Svenska Ridsportförbundet och du skall ha föreningens rekommendation.

 

Kursinnehåll

I utbildningen ingår Dressyr, Hoppning, Instruktörskunskap med Ridlära, Instruktörstjänst samt Häst- och Stallvård. Tonvikten är lagd på instruktörstjänst/-kunskap dvs lektioner och lektionsföring, grundläggande pedagogik och lektionsplanering. Inför Ridledarutbildningen bör du vara i god kondition och igång med din ridning, både dressyr och hoppning. Under kursen kommer du att rida flera pass per dag vilket innebär att du har stora möjligheter att förkovra din ridning i det system som du utbildas i.

Kurshäst

Egen häst alt maxad D-ponny skall tas med. Denna skall ha uppnått minst 6 års ålder samt ha en utbildningsståndpunkt motsvarande tävlingsmässigt Lätt B dressyr och 0.90/lätt D hoppning. Ansvar för tillgång till reservhäst under kurstiden ligger gemensamt på kursdeltagaren och föreningen.

Den häst du tar med skall vara van att ridas i grupp och kunna vara med på dressyr, hoppning och uteritter. Under kursens gång byter eleverna hästar vid ett par tillfällen.

OBS! Om du vill gå kursen i annat distrikt än ditt hemmadistrikt skall ansökan gå via ditt hemmadistrikt, som skickar din ansökan vidare.