Hem / Utbildning / US-utbildningar

US-utbildningar

Distriktets Ungdomssektion verkar bland annat för att styrelsearbetet på klubbarna ska fungera på ett bra sätt och att medverka i och uppmuntra till utbildning så att ungdomars kunskaper förbättras.

Vi erbjuder därför olika typer av US-utbildningar för att stötta olika typer av behov.

Unga styrelseproffs

Unga Styrelseproffs är en utbildning för hela US-styrelsen och är uppdelad i två delar. Den första delen grundar sig i förenings- och styrelsekunskap, styrelsearbete från grunden, planering och värdegrund. Andra träffen fokuserar på kommunikation, samarbete och gemenskap. Utbildning går även att skräddarsy utifrån era egna behov och svagheter. Utbildningen kan hållas året runt och anpassas till US-styrelsen.

Ny i styrelsen

Ny i styrelsen är en utbildning för dig som är ny ledamot i en ungdomssektionsstyrelse. Under kursen går man igenom hur en styrelse fungerar och ger en bra grund att stå på för ett fortsatt arbete. Nästa Ny i styrelsen-utbildning är planerad till mars 2022.

Ordförandeträff

Träffen är till för att ordförande och vice ordförande i respektive ungdomssektionsstyrelse ska få möjlighet att diskutera problem som uppstår i rollen som ordförande och hur man leder en styrelse. Det finns även utrymme för erfarenhetsutbyte mellan klubbarna. Årets ordförandeträff kommer hållas 16 oktober.

 

Har ni frågor angånende Unga Styrelseproffs, Ny i stryrelsen eller Ordförandeträff så kontaktar ni DUS: This is a mailto link