Hem / Aktuellt / Ridskolecup i hoppning

Ridskolecup i hoppning

Anmäl till nystartade ridskolecupen! En utbytestävling i hoppning för dig som rider på ridskola.

Ridskolecupen är en utbytestävling i hoppning mellan lag från klubbar anslutna till Värmlands Ridsportförbund.

Laget består av fyra ryttare, juniorer och/eller seniorer vid varje tillfälle. Tre av fyra ryttare räknas i resultatet. 

Cupåret räknas från 1 november till 31 mars. Därefter finalomgångar 1 april till 31 maj.

Tävlingen rids på ridskolehästar/ponnyer (maximalt 2 ponnyer) där hemmalaget startar först och därefter inbjudna lag rider samma hästar. 2-3 lag möts per tävlingsomgång. Alla lag i respektive grupp möts en gång på respektive hemmaplan, dvs två tävlingstillfällen vid två lag i gruppen och tre tillfällen med tre lag i gruppen). 

Tävlingen är uppdelad i lottade grupper, där hänsyn tas till antalet anmälda ridskolor/föreningar. Grupperna lottas av Värmlands Ridsportförbunds före det obligatoriska informations- och planeringsmötet som hålls den 11 oktober kl.12.00 via Teams. 

Gästande lag ska åtföljas av en lagledare som är utsedd och anses lämplig av föreningen. Lagledaren är med och dömer klassen. Lagledare ska ha Grönt kort och vara över 18 år. Lagdeltagare bör ha Grönt kort. Gästande lagledare ska kontaktas av arrangerande klubb senast en vecka före avtalat tävlingsdatum. Gästande lag bör ges möjlighet till guidning på anläggningen. 

Banan ska byggas enligt anvisade banskisser. Hinderhöjder max 70 cm för ponny, och 80 cm för häst. Bedömningen är A:Inverkan

Anmälan 

Anmälan sker till Värmlands Ridsportförbund This is a mailto link.  Ange klubb, lagledare med kontaktuppgifter. Anmälningsavgiften om 1 500 kr per lag och faktureras av Värmlands Ridsportförbund. Sista anmälningsdag är den 30 september. Efteranmälan kan göras senast en vecka efter det obligatoriska information- och planeringsmötet som hålls i oktober mot en extra avgift om 300 kr. 

Lag som anmäler sig ska vara beredda att arrangera en finalomgång. På det obligatoriska informations- och planeringsmötet bestäms på vilken klubb finalen ska gå. Final sker alltid på en ridskola/förening som inte har lag med i finalen, varför även reservarrangörer måste utses på planeringsmötet.  

 Här hittar du alla bestämmelser för ridskolecupen, läs dem innan anmälan.