Hem / Aktuellt / Finns årets cirkushäst på din förening?

Finns årets cirkushäst på din förening?

Vill er klubb vara med och tävla i årets cirkushäst? Den behöver inte kunna några konster. Det handlar om att smycka ut era hästar till att se ut som cirkushästar. Kanske något för er ungdomssektion eller ponnyverksamhet?

Värmland Cirkusfestival

En cirkusparad utan eleganta cirkushästar, vad är det? Vi söker efter de mest eleganta cirkusekipagen i Värmland, -hästar och ryttare som får publiken att tappa andan av beundran! 

Värmlands Cirkusfestival bjuder in alla värmländska ridklubbar att delta i tävlingen om Årets värmländska cirkushäst.

Så här går tävlingen till:

  • Varje ridklubb utser sina ekipage där häst/ponny med ryttare representerar klubben. Anmäl ert intresse senast 20e maj till: This is a mailto link
  • Maila information om era ekipage och en bild på ekipaget senast 1 augusti till This is a mailto link
  • Första gallringen görs av en jury, som utser vilka hästar som blir inbjudna att delta i paraden

De hästar som utses att delta i paraden hälsas välkomna att tillsammans med sina ryttare att klä upp sig till cirkusartister och delta i den stora cirkusparaden den 20 augusti i Forshaga. Vinnande ekipage vinner vandringspokalen och ett pris i form av presentkort!

(Hästarna kommer gå i en egen del av paraden och med säkerhetsavstånd)

Krav: Tänk på att din häst behöver vara trafiksäker och van att vistas bland människor. Även om paraden genomförs på ett säkert sätt för att garantera hästarnas säkerhet och välbefinnande är det ett publikt arrangemang med ljud och rörelse.

Riksteatern i samarbete med lokala teaterföreningar och Region Värmland arrangerar den här festivalen i Forshaga den 20 augusti.