Hem / Aktuellt / Hållbar och glad häst – framgångsrik träning och skötsel

Hållbar och glad häst – framgångsrik träning och skötsel

Föreläsning med Sofie Viksten Engfors som pratar om träning och skötsel av hästar för hållbarhet och välmående. Hur du tränar din häst framgångsrikt och samtidigt håller i längden.

I föreläsningen tar Sofie upp vad vi ska tänka på i hästens vardag allt från skötsel till träning för att den ska må bra och kunna prestera på topp. Du får den senaste forskningen och väl beprövad vetenskap. Föreläsningen är en del i Ridsporten 2025 och subventioneras av Projektsstödet.

Plats: Föreläsningen går via Teams, länk skickas till den mejl som anges i anmälan.

Datum & tid: Torsdagen den 15/9 kl.18.30-20.30

Anmälan: via länken senast den 4 september: https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1622109

Kostnad: 50kr som faktureras eller betalas med Swish i samband med anmälan. 

Sofie Viksten Engfors 
Sveriges kanske främsta hästnörd som har doktorerat i etologi och djurvälfärd vid SLU. Forskade på hur man kan förbättra hästvälfärd genom bedömning och återkoppling till hästägare. Har en bakgrund från arbete med djurskydd och arbetar sen ett par år tillbaka som entreprenör inom hästvälfärd. Arbetar mycket med att sprida forskningsbaserad kunskap om hästvälfärd och att arbeta med beteendeproblem hos hästar. Har arbetat praktiskt med hästar och haft egen häst i många år. Lever efter uttrycket ”Ju mer man kan, desto mer förstår man hur lite man vet”.