Hem / Aktuellt / Sista datum för tävlingsansökningar till 2021

Sista datum för tävlingsansökningar till 2021

Alla klubbar som vill arrangera lokala/1* och regionala/2* tävlingar under 2021 ska senast söndag 13 september ansöka om dessa i TDB.

Tävlingsansökningar för 2021

Distriktet kommer eventuellt att ordna divisionsserier 2021 om intresse finns,  vi tar upp det på tävlingsmötet den  28/9 och diskuterar. Ange i ansökan om ni prioriterar ansökt datum eller en omgång av lagtävling/cup. Ange också om ni bara sökt en tävling under året, ”enda tävlingen”. Ange om ni är intresserade av att arrangera cuper alternativt att ha någon final i en redan befintlig klass.

Ansökan för distriktsmästerskap lämnas också fri, ange i ansökan om ni vill ha DM.

Tänk också på att för att på ett enkelt och rättvist sätt fördela era önskemål om tävlingar inför tävlingsåret vore vi glada om ni kunde tänka på att följa nedanstående kriterier.

 • Om ni ansöker om häst och ponny samma helg, gör en ansökan för varje. Underlättar vid tex inställande av en dag
 • Sök gärna mer ”rena” nivåer. Dvs 1* lokal eller 2* regional så vi får bättre spridning på klasser över de olika helgerna
 • Ha inte för många klasser på en dag, speciellt inte ponny i hoppning då det blir många höjningar. Det är också roligare att ha färre men större klasser än många och små.
 • Låt det inte gå slentrian i klasserna ni har, använd inte samma som förra året bara på rutin. Titta på vilka klasser som ”gått bäst” under året så vi kan göra det intressant för våra ryttare.
 • Ange vilken typ av tävlingar ni önskar: klubbhoppning, centimeterhoppning, 1* (lokal), 2* (regional).
 • Ange vilka höjder och bedömningar ni vill ha i respektive klass (hoppning)
 • Tänk på att utnyttja de nya bedömningar som finns, t.ex. bed A: Stilla. Da Capo Tänk också på era möjligheter att använda centimeter hoppningar, istället för Pay and Jump.
 • Vi ser gärna att de föreningar/klubbar som har möjlighet att börja säsongen tidigt och sluta sent, Dvs. ni som har 2 ridhus alt. Bra framridningsmöjlighet ute under höst/vår ansöker om tidiga/sena datum.
 • Vi ser också gärna att ni som har möjlighet att ha högre klasser, från 1.20 och uppåt gärna också överväger att lägga in/arrangera 1,30 hoppningar
 • Om möjligheterna finns och speciellt för ponny, så börja dagen 10.00 istället för 09.00. För hästarnas och barnens skull.

14-16 september senast kl. 17.00 kan ni gå in i TDB och samverka med varandra, ta bort och flytta till annat datum.

Tävlingssektionen ser igenom ansökningarna 21 september. Mellan den 23-25 september kan ni ändra ytterligare en gång eller göra en ny ansökan om er ansökan inte beviljats. För ett effektivt möte är det VIKTIGT att ni använder er av möjligheten och inte väntar till mötet, vi kan inte lösa allt åt er utan kolla på en lösning själva.

 Kalender

13 september

Sista dag att söka tävlingar i TDB

14-16 september

Kan klubbarna samverka med varandra, ta bort och flytta till annat datum.

21 september

Kl. 18.00 Tävlingssektionen går igenom ansökningarna, fysiskt möte på VRF

23-25 september

Klubb kan gå in och ändra och komplettera en sista gång.

28 september

Kl. 18.30, Tävlingsmöte på Idrottens Hus, fysiskt möte

 

ELIT och NATIONELLA tävlingar 2021 (Info från SvRF hemsida)

HOPPNING

 • 30 juni stänger möjligheten att ansöka om 4-5*-iga/elittävlingar för nästa kalenderår
 • Svenska Ridsportförbundet reserverar tidpunkt för SM-finaler samt semifinal i Folksam Elitallsvenska. Vid dessa tidpunkter godkänns inga andra elittävlingar på häst/nationella tävlingar på ponny. 2021 reserveras vecka 22 (häst och ponny), v 27 (häst), v 32 (häst och ponny), v 44 (ponny/children) och v 46 (häst).
 • 31 juli fastställs 4*-5*-iga/elittävlingar för nästa kalenderår.
 • 31 juli stänger möjligheten att ansöka om 3*/nationella tävlingar för nästa kalenderår.
 • 3 september godkänns 3*-iga/nationella tävlingar för nästkommande år.
 • Eventuella sena ansökningar 5*/4*/3* läggs in i TDB och ett mejl om att ansökan lagts in ska samtidigt skickas till This is a mailto link. Sena ansökningar ska efter att ansökan inkommit först godkännas av de klubbar som SvRF anser har överlappande upptagningsområde vid samma tidpunkt. Distriktens synpunkter inhämtas. Ansökan  behandlas därefter av SvRF.

 

DRESSYR

 • 31 augusti stänger möjligheten att ansöka nationella tävlingar och elittävlingar för hela nästkommande år.
 • Eventuella sena ansökningar 5*/4*/3* läggs in i TDB och ett mejl om att ansökan lagts in ska samtidigt skickas till This is a mailto link. Sena ansökningar ska efter att ansökan inkommit först godkännas av de klubbar som SvRF anser har överlappande upptagningsområde vid samma tidpunkt. Distriktens synpunkter inhämtas. Ansökan behandlas därefter av SvRF.

DISTANSRITT

 • Sista dag för ansökan om distansritter 2020 är den 15 september 2020. Gäller både FEI-, nationella-, regionala- och lokala klasser.

SPORTKÖRNING

Sista dag för ansökan för tävlingar i sportkörning är 31 oktober 2020.

ÖVRIGA GRENAR

 • I god tid, gärna så snart som möjligt - tävlingsterminen uppdateras fortlöpande.
  Fälttävlans tävlingstermin fastställs i samband med arrangörsmötet i november varje år.

 

VÄLKOMNA !

Värmlands Ridsportförbund, tävlingssektionen.