Hem / Aktuellt / Tävlingsansökningar 2023

Tävlingsansökningar 2023

Alla klubbar som vill arrangera 1* och 2* tävlingar under 2023 ska senast söndag 11 september ansöka om dessa i TDB.

Info om 3* tävlingar och högre, se i slutet av texten

Distriktet kommer eventuellt att ordna divisionsserier 2023 om intresse finns,  vi tar upp det på mötet och diskuterar. Ange i ansökan om ni prioriterar ansökt datum eller en omgång av lagtävling/cup om ni vill ha det. Ange också om ni bara sökt en tävling under året, ”enda tävlingen”. Ange om ni är intresserade av att arrangera cuper alternativt att ha någon final ingående i en redan befintlig klass.

 Ansökan för distriktsmästerskap lämnas också fri, ange i ansökan om ni vill ha DM.

 Tänk också på att för att på ett enkelt och rättvist sätt fördela era önskemål om tävlingar inför tävlingsåret vore vi glada om ni kunde tänka på att följa nedanstående kriterier.

  • Om ni ansöker om häst och ponny samma helg, gör en ansökan för varje. Underlättar vid tex inställande av en dag
  • Sök gärna mer ”rena” nivåer. Dvs 1* eller 2* så vi får lite bättre spridning på klasser över de olika helgerna
  • Ha inte för många klasser på en dag, speciellt inte ponny i hoppning då det blir många höjningar under en dag. Det är också roligare att förhoppningsvis ha lite färre men större klasser än många och små.
  • Låt det inte gå slentrian i klasserna ni har, använd inte samma som förra året bara på rutin. Titta lite vilka klasser som ”gått bäst” under året så vi kan göra det intressant för våra ryttare.
  • Ange vilken typ av tävlingar ni önskar klubbhoppning, centimeterhoppning, 1*, 2*.
  • Ange vilka höjder och bedömningar ni vill ha i respektive klass (hoppning)
  • Tänk på att utnyttja de nya bedömningar som finns, t.ex. bed A: Stilla. Da Capo Tänk också på era möjligheter att använda centimeter hoppningar, istället för Pay and Jump.
  • Vi ser gärna att de föreningar/klubbar som har möjlighet att börja säsongen tidigt och sluta sent, Dvs. ni som har 2 ridhus alt. Bra framridningsmöjlighet ute under höst/vår ansöker om tidiga/sena datum.
  • Vi ser också gärna att ni som har möjlighet att ha högre klasser, från 1.20 och uppåt gärna också överväger att lägga in/arrangera 1,30 hoppningar
  • Om möjligheterna finns och speciellt för ponny, så börja dagen 10.00 istället för 09.00. För hästarnas och barnens skull.

 

13-14 september senast kl. 17.00 kan ni gå in i TDB och samverka med varandra, ta bort och flytta till annat datum.

Tävlingssektionen ser igenom ansökningarna 20 september. Mellan den 24-26 september kan ni ändra ytterligare en gång eller göra en ny ansökan om er ansökan inte beviljats. För ett effektivt möte är det VIKTIGT att ni använder er av möjligheten och inte väntar till mötet, vi kan inte lösa allt åt er utan kolla på en lösning själva.

Kalender

11 september

Sista dag att söka tävlingar i TDB

13-14 september

Kan klubbarna samverka med varandra, ta bort och flytta till annat datum.

20 september

Kl. 18.00 Tävlingssektionen går igenom ansökningarna, fysiskt möte på VRF

24-26 september

Klubb kan gå in och ändra och komplettera en sista gång.

27 september

Kl. 18.30, Tävlingsmöte på plats för TS och digitalt för max 1 repr. från varje förening. Här finns inbjudan till tävlingsmötet.