Hem / Aktuellt / Vinnare av utmärkelser för 2021

Vinnare av utmärkelser för 2021

Under årsmötet uppmärksammades vinnarna av 2021 års utmärkelser med diplom och blommor.

Stort Grattis till Arvika Ridklubb som blev både Årets Ridskola och Årets Tävlingsarrangör, Christina Sandström som blev Årets Ridlärare, Malin Wikström som blev Årets ideella Tävlingsfunktionär och Annie Walfridsson som blev Årets Ryttare/kusk.

Nomineringstexter:

Årets Ridlärare - Christina Sandström, Arvika Ridklubb

Christina är förutom en enormt duktig pedagog, väldigt duktig på att etablera en trygg och pålitlig relation till sina elever. Hon är duktig på att stärka sina elever både fysiskt och psykiskt. Hon tappar aldrig viljan att genomföra en ridlektion med god kvalitet. Det tar aldrig slut på variationerna på hennes övningar och hon får ryttarna att känna sig motiverade. Hon kommer med goda råd och stöd när någon känner sig osäker.

Christina arbetar på ett tryggt och säkert sätt med stort fokus på både ryttare och häst.

Årets Ridskola - Arvika Ridklubb

Den här ridklubben har allt man kan önska som ridskoleelev. När man går in genom stalldörren möts man av välutbildade och stabila hästar som passar både nybörjare som de mer rutinerade ryttarna. Här finns utbildad personal som är väldigt omtyckta.  Under året fick Arvika Ridklubb utmärkelsen kvalitetsmärkt ridskola men man jobbar ständigt för att bli ännu bättre. Föreningen har ett gott rykte och ridskolan har kö för att få börja rida.  En god ekonomi gör att man kan utveckla verksamheten hela tiden. Utöver den dagliga lektionsverksamheten hittar ridskolan på roliga klubbtävlingar för att ridskoleeleverna ska få tävla på sina villkor. Både Ride Against cancer och Volvohoppet har lockat många lektionsryttare i alla åldrar.

På Arvika Ridklubb finns det medlemmar i alla åldrar och det är en god sammanhållning.  Gemenskap, roliga aktiviteter arrangeras utanför de vanliga lektionerna.

ARK ser till att både hästar och elever trivs på ridskolan. Det ges utrymme för idéer, aktiviteter för både nybörjare och mer erfarna. En miljö man trivs i.

Årets Ideella tävlingsfunktionär - Malin Wikström, Arvika Ridklubb

Malin är naturligt en bra förebild för Arvika Ridklubb och ridsporten. Hon möter alla med respekt och månar alltid om hästens bästa. Malin har glädje, kunskap och stort engagemang och skapar en härlig teamkänsla bland funktionärerna. Hon är inkluderande och försöker få nyare medlemmar o föräldrar till ridande barn att vara delaktig.

Malin arrangerar klubbens hopptävlingar o pay´n jump. Hon fungerar oftast som tävlingsledare men kan finnas överallt där insatser behövs. Hon är generös med råd och stöttning till deltagare o funktionärer. Malin är också aktiv då det gäller sponsring till tävlingarna och har t ex lyckats få Volvo att sponsra en genomförd hopptävling och ytterligare en kommer. Även en Ride Against Cancer-hoppning har Malin anordnat till förmån för Cancerfonden.

Malin ser helheten och för henne är det lika viktigt med fina hinder som att ryttarna får äpple och Festis när de går av banan. Malin ser de små detaljerna som gör tävlingsdagen till något extra för både ryttare som funktionär.

Årets Ryttare/Kusk - Annie Walfridsson

2021 blev ett fantastiskt framgångsrikt år för denna 12-åriga tjej som red in sig som yngsta ryttaren i landslaget för children. Tillsamman med hästen Casillas segrade de i debuten vid Strömsholms stora tävlingar i juni och blev därmed uttagna att representera Sverige på NM i finska Ypäjä där de slutade 4:a. Därefter väntade SM dit Annie kvalat med båda storhästarna Casillas och Cosima och hamnade i topp med dem båda och slutade med överlägsen seger i SM på Cosima. Därefter blev det tävling på de egna ponnyerna Caesar (kat B)och Wega (Kat D) med kval till Agria pony trophy och väl på Jönköping horse show en vinst och en andraplats. Detta makalösa år med segrar på samtliga tävlingar (förutom NM) avslutades med ett hattrick, då Annie för tredje året i rad blev distrikstmästare på 24-åriga pensionerade lektionsponnyn B-ponnyn Ceasar.

Det finns hästintresserade och så finns det häst"galningar"... Annie tillhör definitivt sista kategorin. Hon har ett otroligt driv och trots sin unga ålder redan tillbringat fler timmar i stallet än de flesta av oss andra då hon lägger alla vakna timmar där före och efter skolan. För Annie är det en självklarhet att sätta hästarnas välbefinnande först. Annie har med sitt stora engagemang, envishet och talang visat att man kan komma långt med den hästen man har (med en pensionerad lektionsponny på 24 år som aldrig tävlat tidigare). Hon är också ett exempel på att om man jobbar hårt och är ödmjuk ges man möjlighet att få rida andras fina hästar. Hon ger i och med detta hopp till andra ryttare där ute om att det går att lyckas utan stort kapital. Vägen till framgång är när man kämpar på med tro, hopp och kärlek till hästarna!

Årets Tävlingsarrangör - Arvika Ridklubb

På Arvika Ridklubb arbetas det året runt med att förnya och förbättra anläggningen samt att hålla den i fint skick. Underlaget harvas, sladdas och vattnas kontinuerligt för att hålla hög standard.
Arrangören får ofta beröm för sina glada och hjälpsamma funktionärer. Funktionärerna är i alla åldrar från 10år -80+, alla på olika poster, där de känner sig trygga med sin uppgift. Arrangören värnar om sina funktionärer, tydliga instruktioner, avstämning på morgon innan tävlingsstart, inte för långa pass och bjuder på frukost, fika och lunch. Nästan alla funktionärer återkommer och erbjuder sin hjälp år efter år, vilket gjort ett bra team där det även är lätt att introducera de nya och yngre funktionärerna.

Arrangören är lyhörd för ryttarnas önskemål om klasser, bedömningar och framridning/framhoppning. Tar också till sig av responsen på arrangemang, prispengar, hederspriser mm. Det finns alltid ett event för tävlingen på Facebook där de tävlande har möjlighet att föra fram sina åsikter och önskemål.

Sponsorer letas i god tid och de har ett bra samarbete med flera återkommande. Det gör att de kan vara generösa med hederspriser, prispengar och goodiebags till de tävlande. Arvika Ridklubbs tanke är att försöka höja statusen på mindre tävlingar, och göra det attraktivt att tävla i Värmland.

Här kan du läsa mer om de olika nomineringarna och hur de utses.