Hem / Tävling / Värmlandsmästerskap för rid... / Värmlandsmästerskap i dressyr

Värmlandsmästerskapen i dressyr 2020

I Värmlandsmästerskapen (VM) för ridskoleryttare träffas distriktets ridskoleekipage och gör upp om äran att vara Värmlands bästa ridskoleryttare – i år gör vi det digitalt.

Värmlandsmästerskapet är öppet för alla som rider på ridskola i ordinarie verksamhet på ridskolehäst/ponny. Med ridskolehäst menas att häst/ponny som under de 2 senaste månaderna (sommaruppehåll i ridskoleverksamhet borträknas) regelbundet används i ridskoleverksamhet på ridskola ansluten till Svenska Ridsportförbundet (SvRF). 

Ryttaren får inte vara utbildad ridlärare eller bedriva ridutbildning.
Ryttaren får ej tävla privathäst på lokal tävling eller högre under innevarande och/eller föregående år.

I VM sker ingen indelning av ponny/häst, istället delas de startande in i junior (max 20 år) och senior (äldre än 20 år). Uttagning av ekipage görs av respektive ridskolas ridlärare.

Licens för ryttare och ponny/häst behövs ej. Grönt kort ska innehas av ryttaren och/eller lagledaren.

Värmlandsmästerskapen i dressyr rids i LB:1

Deltagande och anmälan:
3 ekipage från varje förening har möjlighet att delta. Beroende på antal anmälda ekipage kan vi ta emot fler. Ange i anmälan om ni önskar anmäla fler om plats finns. Föreningen anmäler sina ekipage till This is a mailto link senast den 30/9. Under perioden 1/10 tom 1/11 filmar utsedd person av föreningen de tre ritterna vid valfritt tillfälle. Skicka in en länk till filmen till This is a mailto link senast den 3 november. Utsedd domare av Värmlands Ridsportförbund dömer ritterna vid ett tillfälle. Under november, datum meddelas senare presenteras vinnarna på Värmlands Ridsportförbunds hemsida och facebook.

Anmälningsavgiften är 150kr per ekipage som faktureras föreningen.

Lagtävling:
Procentresultat räknas. Den klubb vars 3 bästa ekipage, oavsett om det är junior eller senior, får sammanlagt högsta procentsumman(=summan av tre procentresultat delat med tre= lagresultatet) segrar. Vilka som rider i laget behöver ej föranmälas

Priser
Hederspris till segrande ryttare från Värmlands Ridsportförbund.
Rosett och plakett till placerad från Värmlands Ridsportförbund.
Pokal till segrande lag från Värmlands Ridsportförbund.
Priserna skickas ut till de föreningar som har placerade ryttare.