Hem / Nyheter / Nyheter distriktet / Sportkörning

Sportkörning

Info från nya grenledaren i sportkörning

Som ny distriksgrenledare i Sportkörning sedan årsmötet vill jag skicka ut lite information och presentera mig själv.

Maria Nyström heter jag och bor i Burträsk. Tränar och tävlar aktivt i sportkörning sedan några år tillbaka. Till vardags jobbar jag som platschef på LRS Stallinredningar så det blir ganska mycket hästprat om dagarna :)

Som sagt så är jag nyinvald som distriktsgrenledare för Sportkörningen from årsmötet 2020 och mitt mål är att lyfta och utveckla vår härliga gren.

 Min önskan är att få en kontaktperson på de klubbar där sportkörning utövas så kan jag skicka aktuell info direkt till vederbörande.

 För de klubbar som ännu inte har aktiva ekipage på er klubb får gärna hör er till mig om ni vill ha en presentation av körningen samt prova på.

 Som ni alla vet har denna covid-19 ställt till det en hel del och detta år blir lite speciellt.Tävlingar inom andra grenar har smått kommit igår och söderöver har sportkörningen haft några fullständiga tävlingar.

 Med rådande restriktioner har ett flertal träningstillfället hållit för A-tränare vilket bådar gott för kommande tävlingar.

 Det finns ett ganska stort sug efter tävlingar och som det ser ut nu finns det intresse från olika klubbar att anordna i alla fall två stycken fullständiga tävlingar under hösten.

 Som ni alla vet krävs det en hel del förberedelse och tid för genomförandet men med gemensamma krafter så kan vi ro ihop detta. I dagsläget finns ett förslag på att anordna en fullständig tävling den 29-30 augusti, ev en svårklasstävling.

Min fråga är, vilka klubbar kan tänka sig vara med i detta samarrangemang?

Då dagarna rinner iväg så skulle jag önska få ett svar till den 11/7
Av 22 st ansluta klubbar 2019 så har vi ekipage från 6 st klubbar. Vore jättekul om vi kunde få fler ekipage från fler klubbar runt om i vårt stora län.

Trevlig sommar på er och jag hoppas att få flera mail från körintresserade i Västerbottens Ridsportförbund!

 MVH Maria Nyström
Distriktsgrenledare Sportkörning Västerbotten  
This is a mailto link      070-6108991