Hem / Nyheter / Nyheter distriktet / Vi i stallet

Vi i stallet

Inbjudan tillDistriktsfinal i Vi i stalletÅrets Vi i stallet-tävling startar den 1 maj och pågår fram till 31 oktober 2022. Vi i stallet är ett roligt sätt för ungdomar att utveckla hästkunskapen tillsammans med hästar och kompisar i stallet.

Tävlingen är riktad till barn från det år de fyller nio, till och med det år då de fyller tretton.
Tävlingen baseras på Vi i stallet-boken. Det är en arbetsbok med tillhörande webb som finns på vår utbildningsportal. Där hittar ni filmer, olika quiz och annat material som ni kan använda er av i undervisningen. 

Så beställer du material
Boken Vi i stallet beställs via SISU Idrottsböckers hemsida

Till dig som vill vara med
Kolla med din ridlärare eller med ungdomssektionen i föreningen om ni kan vara med i tävlingen. Du och dina kompisar ska under året fylla från 9 upp till 13 år. Ni får vara 3-5 deltagare i ett lag
Plugga på teorilektioner
Någon äldre medlem i föreningen förbereder lagen genom att i god tid innan hålla i teorilektioner som utgår från boken och webben Vi i stallet.
Till dig som ska vara kursledare/lagledare
Föreningen anmäler ett eller flera lag till respektive distrikt, håll utkik på deras hemsida för mer information. Varje lag består av 3-5 medlemmar som är 9-13 år. Det är föreningens uppgift att införskaffa boken Vi i stallet. I många föreningar är det äldre medlemmar i föreningens ungdomssektion som håller i teoritillfällena.    Handledning (pdf)

Priser i tävlingen
Vinnande lag i varje distrikt vinner 2500:- till föreningens ungdomssektion. Pengarna betalas ut till föreningens eller ungdomssektionens konto. Rosetter och present till deltagare utlovas

Välkommen till distriktsfinalen, anmäl ditt lag senast 20 oktober till This is a mailto link, det är gratis. Kostnad för mat och fika tillkommer.
Distriktsfinal hålls hos Kågedalens RF 2 november (under höstlovet)

Mer info om vi stallet tävlingen här
Vi i stallet - Svenska Ridsportförbundet