Hem / Förening/ridskola / Medlem i SvRF

Medlem i SvRF

Varför är föreningen medlem i Svenska Ridsportförbundet ?

Alla som är medlem i en ridklubb som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet är automatiskt med i Västerbottens Ridsportförbund.
Att vara med i det ideella arbetet i en förening skapar samhörighet och ger många vänner med samma intresse som Du själv har.
Det är klubbarna som är medlemmar i Svenska Ridsportförbundet men även den enskilda klubbmedlemmen har nytta av det arbete som förbundet gör.

Utbildning
Andra fördelar är att distriktet ordnar kurser för ledare och tävlingsfunktionärer, teoretiska hästkunskapstävlingar exempelvis Vi i Stallet och Hästkunskap Cup.
Din klubb kan få hjälp av en idrottskonsulent via SISU Idrottsutbildarna som kan hjälpa dig med mycket, föreningsutveckling, göra en utbildningsplan, lärgrupper och mm

Medlemstidningen Häst & Ryttare
Som medlem i en klubb får Du vår medlemstidning Häst & Ryttare. Tidningen ingår i medlemsavgiften och kommer direkt hem i brevlådan.
Förutom aktuell information från förbundet kan Du läsa om allt möjligt som är av intresse för den hästintresserade, som olika grenar, träningstips, ryttarprofiler, hästskötsel och mycket mer.

Rida på ridskola?
Alla är välkomna att börja rida, ung såväl gammal.
Ridskolorna brukar anordna avsuttna arrangemang förutom ridlektioner.
Är man under 25 år blir automatisk medlem i Ungdomssektionen och kan vara med på deras roliga arrangemang.

Tävla
Vill du tävla är det via din klubb du tar grönt kort (genom en lärgrupp) och sedan löser tävlingslicens.
Ridsportförbundet fastställer också regler för tävlingar och registrerar resultat från regional tävling och uppåt.
Via våra medlemsföreningar arrangerar Svenska Ridsportförbundet tävlingar på alla nivåer.

Ridsportens företrädare i samhället
Ridsportförbundet har nästan ett tusen medlemsklubbar med totalt närmare 200 000 medlemmar. Tillsammans är vi starka och några av förbundets uppgifter är att företräda ridsporten gentemot myndigheter, politiker och samhälle och att leda vägen i viktiga idrottspolitiska frågor. 

Säkerhet
Ridsportförbundet fokuserar jämt på säkerhet både på ridskolor och tävlingar.
I medlemsavgiften ingår en olycksfallförsäkring för alla medlemmar 

Ekonomi
Många ekonomiska fördelar finns det eftersom klubben har möjlighet att söka projekt via Svenska Ridsportförbundet samt rätt till statligt lokalt aktivitetsstöd.
Man har även gratis tillgång till bokföringsprogrammet Fortnox  

Sist men inte minst har Västerbottens Ridsportförbund ett kansli och en styrelse som ställer upp om föreningen har önskemål.