Hem / Aktuellt / Egna nyheter / Anna-Maria Bonskog är Årets Chef i fokus 2021

Hämtar inspirationen i stallet

Anna-Maria Bonskog, hemsjukvårdens enhetschef i Färgelanda. Hon tror på tydlighet, tålamod och tillit - och tränar ledarskap i stallet.

Anna-­Maria Bonskog viftar med spöet två gånger i luften. Det betyder trav. Hästen Mirre ökar takten och faller efter ytterligare ett par viftningar in i galopp. Runt, runt i full fart medan Anna-Maria står i mitten av manegen och pekar ut riktningen.

– Vi är nybörjare på longering och lär oss tillsammans, skrattar hon och låter Mirre sakta in. Hon tar av grimman och börjar i stället att leka Följa John. Anna-Maria springer före och Mirre skrittar till synes glatt efter och buffar henne ibland lekfullt i ryggen.

– Det handlar om tillit, säger Anna-Maria Bonskog. Mirre vet att dit där jag leder henne händer inget farligt.

Som exempelvis att gå i vattenpölar. Det gillar inte Mirre, men när Anna-Maria går före några gånger plaskar Mirre i utan att tveka.

När jag rider sjunker jag ned tungt och tryggt i sadeln. Spänner jag mig känner Mirre det och tvekar ännu mer. På samma sätt tänker jag om någon av mina medarbetare blir upprörd. Att jag inte ska gå in i deras bubbla utan hålla mig lugn och stadig för att inte öka på spänningen.

Grattis till utmärkelsen säger vi till Anna-Maria, medlem i Eds Ryttarsällskap

Läs hela reportaget här