Hem / Aktuellt / Egna nyheter / Bästa julklappen till ridsporten i Tibro

Sammanslagningen klar! Namnet på den nya klubben blir Tibro Ryttarförening.

Den 15 december togs slutligen det sista beslutet i en årslång plan, där målet varit att slå samman Tibro Hästsportklubb, medlemmar med egna hästar som tränar och tävlar, med Tibrobygdens Ridklubb, som driver tävlings- och ridskoleverksamhet

Totalt har de två föreningarna tillsammans 250 medlemmar av vilka ca 130 st. är ridskoleelever. Från och med årsskiftet försvinner alltså de nuvarande klubbnamnen och medlemmarna har enhälligt beslutat att enas under det nya namnet Tibro Ryttarförening (TRF). Syftet är att tillsammans kraftsamla och utveckla ridsporten i Tibro.

RF SISU-konsulten Tryggve Olsson hjälpte till med processen
På bilden Tryggve Olsson, RF SISU-konsulent, som coachat föreningen i sammanslagningsprocessen 

Målet med sammanslagningen är att förbättra förutsättningarna att utöva ridsport och att umgås med hästar i Tibro-regionen. Den nya klubben hoppas inom kort starta upp en dialog med kommunen ang. de möjligheter som finns att utveckla på Kateryd vad gäller rekreation, sport och fritid för Tibros kommuninnevånare; barn, ungdomar och vuxna. Förutom ridskola, tävling och träning erbjuder även klubben rehabverksamhet för ungdomar och vuxna på anläggningen i Kateryd, i samarbete med en privat aktör.

Den första januari 2021 tillträder en helt nyvald styrelse för nya klubben. Ordförande är Henrik Jacobson. Ledamöter: Christer Cederholm, Katarina Engelmark, Evelyn Lundgren, Marie Gran, Bengt-Inge Karlsson, Katarina Fellbrant, Jessica Fernholt och Pernilla Tapper-Törnqvist. 


Formellt läggs Tibro Hästsportklubb ner som förening och den nya verksamheten, Tibro Ryttarförening, tar över Tibrobygdens Ridklubbs aktiva organisationsnummer under vilket båda klubbarnas verksamhet drivs vidare med start 1/1 2021.

”Vi vet att många ryttare och hästälskare, med egen häst och utan egen häst, finns i vårt upptagningsområde, och pendlar längre sträckor för att utöva i sin sport och intresse. Kan vi utveckla verksamheten och tillgängligheten på Kateryd är vi övertygade om att kunna öka antalet medlemmar i föreningen”, säger nyvalde ordföranden för Tibro Ryttarförening Henrik Jacobson.

”Det känns jätteskönt att äntligen ha enats och att jobba vidare tillsammans för fortsatt utveckling av sporten i Tibro. Vi fyller en viktig funktion i Tibro kommuns fritidsutbud. THSK har i år firat 10 år, ridhuset har funnits i 25 år så nu tar vi sats för ytterligare 25 år framåt i tiden. Tillsammans är vi starka!”, säger Katarina Engelmark, avg. ordförande i Tibro Hästsportklubb.

”Tillsammans har vi ett jättebra utgångsläge. Nu skall vi utveckla den fina plattform vi har i Kateryd och skapa en ännu bättre ridanläggning och fritidsverksamhet för hästälskarna i Tibro”, säger Christer Cederholm, avg. ordförande för Tibrobygdens Ridklubb.

 

För frågor och bokning av intervju vänligen kontakta:                       

Henrik Jacobson, ordförande: This is a mailto link  0722-252926

Katarina Engelmark, sekreterare:  This is a mailto link, 070-653 68 69

 

 

Länkar till verksamheternas digitala medier:
https://www.tbr.nu/
https://idrottonline.se/TibroHSK-Ridsport/
https://www.facebook.com/tibrohastsportklubb/?ref=bookmarks
https://www.facebook.com/TibrobygdensRK/