Hem / Aktuellt / Egna nyheter / Pris till "Årets Ungdomssektion 2019"

Pris till "Årets Ungdomssektion 2019"

Årets Ungdomssektion 2019 blev ungdomssektionen i från Tidaholmsbygdens Hästklubb.

Priset delades ut under DUS årsmöte den 8 mars och nomineringen löd:

Från en nystart av en nästan helt vilande US med nya ungdomar i styrelsen till att idag vara en blomstrande ungdomssektion med mycket driv och idéer som främjar gemenskap mellan barn, ungdomar och vuxna i föreningen. US arrangerar aktiviteter för framförallt barn och ungdomar i föreningen såsom käpphästhoppning, rykttävlingar, tårtbakartävlingar, påskjakter, spökmys, filmkvällar mm. De är lyhörda och bemöter alla barn och ungdomar på ett fantastiskt sätt så att alla kan var med som är syftet med en ungdomssektion. De pengar de har tjänat in går tillbaka till barnen och ungdomarna då de till exempel varit med och bidragit vid inköp av en ridskolehäst. De äldre är hjälpsamma och goda förebilder och hjälper de unga oerfarna vid klubbtävlingar och får mycket lovord av föräldrar. Sektionen ansökte under våren 2019 om pengar från Leander Skaraborg för att bygga terränghinder och en lättare bana på klubbens anläggning. De blev beviljade 30 000 kr och har jobbat hårt med planering och projektering av detta.

Sektionen arrangerar med lite hjälp klubbens luciafirande med stöd av oss vuxna, De är även engagerade i klubbens arrangemang och hjälper gärna till på tävlingar, röjardagar, ponnyridning, våffelförsäljning mm. Sektionen jobbar utifrån ridsportens ledstjärnor på sina arrangemang. Ibland behöver de lite stöd och stöttning av vuxna hur de ska agera mot varandra och då har klubben en representant från styrelsen som är med på mötena och kan medla och styra diskussionen om så behövs. De är noggranna och tydliga mot barn och ungdomarna vilka regler och rutiner som gäller i stallar och vid andra situationer och är goda förebilder då det har bäst effekt.

Projekt för framtiden är bland annat anordna resa till GIHS 2020 för klubbens medlemmar och färdigställa terränghinder och lättare bana med invigning under maj 2020.

Vi säger stort grattis till ungdomarna i TBHK!