Hem / Aktuellt / Egna nyheter / Tävlingar ställs in efter nya restriktioner

Tävlingar ställs in efter nya restriktioner

På torsdagen kom meddelandet att ytterligare tre regioner inför skärpta allmänna råd på grund av den ökade smittspridningen av Covid19. De allmänna råden kommer att få konsekvenser även för ridsporten de närmaste veckorna.

Det innebär att samtliga tävlingar i Stockholm, Västra Götaland och Östergötland ställs in, i dagsläget till och med den 19 november. . Region Västra Götaland innefattar Västergötlands samt Göteborgs och Bohusläns Ridsportförbund.

Beslutet togs av förbundsstyrelsen på torsdagen. Samtidigt togs beslutet att pågående SM i hoppning för ponny och children kan fortgå, på samma sätt som det tidigare beslutet att Ponny-SM i dressyr fortgår.

Att ytterligare tre regioner omfattas av skärpta allmänna råd meddelades av Folkhälsomyndigheten och respektive smittskyddsläkare på torsdagseftermiddagen.

Smittläget med anledning av coronapandemin förändras dag för dag, och Svenska Ridsportförbundet följer noga utvecklingen och tar del av de rekommendationer och råd som kommer från myndigheterna. Det är allas vårt ansvar att hindra smittspridningen.

Förbundsstyrelsen tog på torsdagskvällen beslutet att SM för ponny och children får fortgå tills vidare. Tävlingen genomförs redan utan publik och ytterligare restriktioner kommer att införas på tävlingsplatsen.

– Beslutet att låta detta SM fortgå är taget med samma förutsättningar som det tidigare beslutet om ponny-SM i dressyr. Kommer det nya fakta eller om restriktionerna inte respekteras på SM kan vi snabbt ta ett nytt beslut, säger Ulf Brömster, ordförande i förbundsstyrelsen.

 

Och tänk på att:

  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, i minst 20 sekunder.
  • Håll en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Håll avstånd till andra på idrottsplatser, badhus och gym och undvik att byta om i allmänna omklädningsrum.
  • Om det är möjligt, färdas på ett annat sätt än med allmänna färdmedel eller kollektivtrafiken, till exempel gå eller cykla.
  • Välj ett färdmedel där du kan boka plats eller ett där du kan undvika trängsel.
  • Håll avstånd till andra på bussen, tunnelbanan, spårvagnen och andra allmänna färdmedel.

(Folkhälsomyndigheten https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/skydda-dig-och-andra/)