Hem / Tävling / Till arrangörer

Till arrangörer

Att vara tävlingsarrangör är ett roligt uppdrag, men innebär också en del arbete både innan, under och efter tävlingen.

Varje år måste föreningarna ansöka till distriktet om att få arrangera tävlingar i hoppning och dressyr på lokal/* och regional/** nivå. Nationella/*** och elittävlingar/****/***** ansöks om direkt till Svenska Ridsportförbundet. Läs mer här

Sista ansökningsdag för vårens tävlingar är 15 oktober och för höstens tävlingar 15 mars. 
Vill man arrangera någon av distriktets serieomgångar anöker man om detta i samband med sin tävling. Läs gärna reglerna för lagserierna innan så man är införstådd med vad som gäller. Arrangör för lagserie kan ha visst företrädde till tävlingsdatum.

Eventuella sena ansökningar läggs in i TDB och ett mejl om att ansökan lagts in ska samtidigt skickas till This is a mailto link. Sena ansökningar ska efter att ansökan inkommit först godkännas av de föreningar som anser har överlappande upptagningsområde vid samma tidpunkt. Ansökan behandlas därefter av distriktet.

Under den helgen som Distriktsmästerskapen i hoppning och dressyr arrangeras tillåts inga andra tävlingar i samma disciplin med samma klasser i vårt distrikt.

Tävlingsdatabasen TDB hittar ni aktuell tävlingstermin och officiella funktionärer som behövs för att arrangera tävling. 

Arrangör som ska ha en medarrangerande klubb på tävling måste lägga till Medarrangören i avsett fält (Lägg till medarrangör) i ansökan till tävling eller i propositionsmallen. Medarrangören ska finnas med i den godkända propositionen.
Annars kommer medarrangerande klubb inte få behörighet att ställa ut licenser kommande år.

Här finns praktisk information för dig som arrangerar lokal till elittävling, men också för dig som arrangerar SM eller vill ta steget och arrangera internationell tävling. 

Ni kan också läsa mer om hur man utbildar sig till officiell funktionär. 

Dokument