Hem / Aktuellt / Egna nyheter aktuellt / 2021 / Fagerstaryttare provar på terräng i Heby

Fagerstaryttare provar på terräng i Heby

På Fagersta RK sker just nu en ungdomssatsning på fälttävlan och terräng under ledning av Anna Rosendal. Satsningen där både ridskoleryttare och de med egen häst deltar är möjlig tack vare Projektstödet 2021.

Deltagarna erbjuds både teori, hinderbygge och terrängträningar för att under året få en bredare kunskap och erfarenhet av fälttävlan.

Gropen Terrängbana utanför Heby är en av landets äldsta nu aktiva terrängbanor. En större upprustning har skett under de senaste åren. Alla nya hinder har gjort att intresset ökat kraftigt för att komma och träna på banan. På Gropen Terrängbana arrangeras Sugar Cup sedan 2019.

Sugar Cup är en träningsserie som finns över hela landet och som syftar till att ge alla barn på alla ponnyer chansen att hoppa terränghinder under säkra former och med kunnig ledning. På söndagen deltog totalt 20 ekipage varav fyra från Fagersta RK. Nästa delomgång är i juni och efter det är ryttarna kvalificerade till regionfinalen som är i Gropen (Heby) den 10-11 juli. Fler kvalomgångar arrangeras också på Baståsen i juni så än finns möjligheter för de som vill prova på.

Malou Malm från Norberg deltog i Sugar Cup förra året och gick hela vägen till riksfinalen som ägde rum i Skövde. Malou deltar även i år och har inspirerat fagerstaryttarna att åka till Hebys terrängbana.

Anna Rosendal berättar mera om varför klubben valde att starta denna ungdomssatsning i fälttävlan.
” Vi vill ge fler möjligheten att upptäcka vilken rolig och mångsidig ridsportgren fälttävlan är, med terrängdelen som gör både ungdomar och hästar glada och så motiverar den även till att träna dressyr. Vi skulle vilja få i gång fälttävlan på klubben med både tävlingsekipage och egna träningsmöjligheter. Drömmen är att få till en träningsbana med olika typhinder på hemmaplan så att steget att prova på blir mindre.”

Foto Matilda Månsson