Hem / Utbildning / Ledarutbildningar / Funktionsnedsättning

Funktionsnedsättning

Drygt en miljon människor i Sverige lever med någon form av funktionsnedsättning. För alla dessa människor kan hästen och stallet erbjuda en värdefull frizon. Hästen är helt fri från fördomar och mötet med hästen sker på lika villkor för alla. Att rida betyder så mycket mer än att bara sitta på en häst. Stallet är en plats för kontakter, avkoppling och med möjlighet till en meningsfull och omväxlande fritid.

Ridsporten ska vara tillgänglig för alla. Att leda ridverksamheten för ryttare med funktionsnedsättning kräver en hel del förberedelser. Funktionsnedsätting och delaktighet är en ledarutbildning som dels ska ge den grundläggande kunskap som krävs för att leda och möta ryttare med funktionsnedsättning samt väcka tankar och inspirera till att söka ytterligare kunskap.

  • Steg 1 i utbildningen utgår från boken "Låt alla växa", vi i distriktet erbjuder utbildningen  tillsammans med Stockholms Läns Ridsportförbund. Utbildningen genomförs cirka en gång om året, vissa gånger i Stockholms området och vissa gånger runt Strömsholm. 
  • Steg 2 och steg 3 genomförs av Svenska Ridsportförbundet. 

Har du frågor eller funderingar, kontakta vår konsulent som är utbildningsansvarig This is a mailto link 0220-456 24 eller 
 vår kontaktperson i distriktet är Rita Brundin från Stora Ekeby Ridklubb, This is a mailto link