Ridskolemästare 2015 är Karlskrona Lyckå Ridklubb!
FOTO: Tomas Larsson

Ridskolemästare 2015

2015-11-02

                                            Grattis till er alla !

Ridskolemästerskapen 2015

RSM alla deltagarna

Alla deltagare i Ridskolemästerskapet 2015!

Söndagen den 1 november 2015 samlas ett glatt gäng på Karlskona-Lyckå ridklubb för att tävla om titeln ”Ridskolemästare 2015”. Fem lag från ridskolorna i Sölvesborg, Karlshamn, Olofström, Ronneby och Karlskrona verkar alla spända och fulla av förväntan när vi samlas i cafeterian och går igenom schemat för dagen.

Först ut är det dressyr och programmet som rids av ett ekipage från varje lag är Dressyrryttartest 1:2. I programmet ingår både svårigheter som ryggning och längning av hästens form i trav men också övergångar på medellinjen och förlängd steglängd. Allt vid bestämda platser på dressyrbanan. 

DressyrRyttare dressyr RSM

Efter dressyrmomentet rids andra hästar fram och det blir dags för hoppning. Resultatet från dressyren har presenterats och vi vet vilka som leder efter just denna omgång. Men innan dagen är klar ska samtliga delmoment slås samman innan ett vinnande lag kan stå överst på prispallen.

Vid hoppmomentet bedöms ekipaget utifrån A-Inverkan där ryttaren bedöms utifrån hur den framför sin häst på banan. Tänk att sätta sig på en ny häst för dagen, snacka om att lära känna sin häst fort. Mycket imponerande att se både dressyr- och hoppomgången!

hoppbanan RSM

RSM  hopp KnRK

Sist ut i detta mästerskap är teoridelen. Laget som består av tre personer får nu tillfälle att samarbeta under ett kunskapstest sammansatt av Svenska Ridsportförbundet. Frågorna handlar om hästkunskap och är inte de lättaste.

Vet du vilka växter som är giftiga för hästar eller hur många delar hästens skelett består av? Imponerande att rätta resultatet av detta test!

Självklart måste det finnas del av praktisk teori i detta mästerskap, vilket innebar utmaningen att sätta samman ett delat träns snabbast med hjälp av samarbete. Vilket härligt teamwork och en härlig avslutning på dagen! Vi har många duktiga ryttare i vårt län!

teori RSM

laget teori

Samarbete i laget under teoridelen !

Poängen var mycket jämna KLRK- 42 poäng, SRK-32 poäng, ORK 32 poäng, RRF 32 poäng,KnRK 24 poäng.

Bästa hoppryttare: Jennifer Svennson KLRK -Lydia Johansson-SRK /Alicia Ridbäck ORK.

Bästa dressyrryttare: Erika Scharin ORK, Sofia Somajo KLRK.

Bästa laget i hästkunskap= tiden fick avgöra från det praktiska provet:Karlskrona Lyckå Ridklubb,

Vi gratulerar årets ridskolemästare Karlskrona-Lyckå ridklubb!

Tack till alla för ett väl genomfört Ridskolemästerskap 2015, vi ses nästa år.

Sponsorer

Annons