Anita har genom åren lärt många dalaryttare ridningens grunder. En av dem är Charlotte Haid Bondergaard från Insjöns RK. Här ett kärt återseende vid nyinvigningen av IRKs utbyggda ridhus.
FOTO: Christina Tysklind

Anita Hedin Svensk Fellow - prisas på Friends Arena

2018-11-30

Anita Hedin, välkänd ridlärare och banbyggare i Dalarna, får under Sweden International Horse show på Friends Arena idag officiellt ta emot hyllningar för utnämningen till Svensk Fellow! Dalarnas Ridsportförbund instämmer i hyllningskören med de varmaste gratulationer till den välförtjänta belöningen för en mångårig gärning i ridsportens och då särskilt ridskolans tjänst!

Anita kom till Dalarna från Skövde 1970 efter "långa kursen" på Strömsholm, som det sista steget i ridlärarutbildningen hette på den tiden. Hon anställdes som ridlärare vid ridskolan i Tällberg som då drevs av hotellen på orten men som senare övertogs av ridklubben och flyttades till Leksand.

Med Anita fick Dalarna sin första civilt utbildade ridlärare. Med rötterna i Skövde och med OS-medaljören Petrus Kastenmann som förebild tog hon också med sig intresset för fälttävlan vilket på sikt bidrog till att Leksand fick länets första fullt utvecklade fälttävlansbana.

Anita är idag "pensionär" men har fortfarande en viktig roll som mentor och deltidsanställd ridlärare i Leksands Ridklubb. Hon är också verksam på timtid i Insjöns Ridklubb och rycker vid behov in som vikarie på andra ridklubbar. Som hon själv säger, att "så länge glädjen finns kvar och rösten håller" så har hon inga planer på att släppa ridundervisningen, vilket många är glada och tacksamma för.

Heja Anita!

Sponsorer

Annons