"Tim" från Hedemorabygdens Ridklubb blev Årets ridskolehäst i Dalarna 2018!

Årets Ridskolehäst i Dalarna 2018!

2018-11-21

Våra ridskolehästar är ovärderliga för ridskolans möjligheter att lära ut ridning på ett tryggt, säkert och roligt sätt. Dalarnas Ridsportförbunds utbildningssektion vill med denna omröstning lyfta fram dessa trotjänare och ge dem den uppmärksamhet de förtjänar. Årets omröstning är avslutad och segrade gjorde Sir Timothy, eller "Tim" som han också kallas. Tim har sin arbetsplats på Hedemorabygdens Ridklubb. Stort grattis!

Fjorton av Dalarnas ridskoledrivande klubbar har nominerat dessa högt värderade kandidater. I flera fall kommer nomineringen från klubbens ungdomssektion.

Sir Timothy erhåller nu vandringspriset till Årets ridskolehäst. Priset är skänkt av Anita Hedin.

Segrande häst får inta hedersplatsen på den färgplansch med alla kandidater som kommer att tryckas och som också kommer att finnas att köpa för den som vill ha dom hemma på väggen.

Bland alla som röstat har vi lottat ut en helårsprenumeration på Distriktsnytt och tio stycken planscher med alla kandidater.

Distriktsnytt & Affisch: Alice Gustavsson, Hedemora
Affischer: Anna Andrén, Djurås, Ewa-Säther Elofson, Dala-Järna, Maja Boëthius, Falun, Signe Granqvist, Falun, Emma Brandin, Älvdalen, Jenny Sivars, Krylbo, Nora Pantzar, Borlänge, Monica Blomström, Falun, Izabell Björklund, Bjursås och Emma Solum Holst, Borlänge.

Affischerna skickas ut så snart de är tryckta.
Vill du beställa en? - Swischa 20 kr till Dalarnas Ridsportförbund 123 562 21 13 och ange din "Affisch" och din postadress.

Ridskolehast_2018_webb

  

Här är 2018 års kandidater med motiveringar:

BjRK_Prinsen

Nr. 1 Prins af Gyllengrip - Bjursås Ridklubb
Svenskt halvblod född 2000 e. Vermount, u. Pina Colada, ue. Hartung

"Prinsen" den lilla hästen med det stora hjärtat som varit på ridskolan i hela 11 år. Han tar hand om varje ryttare, liten som stor, ovan som erfaren ryttare. Han tycker att dressyr kan vara lite långtråkigt ibland men så fort hindren kommer fram åker öronen fram och hela han lyser upp som en ungdom igen. Han har väldigt få sjukdagar på jobbet och är våran gentleman, en hjälte i ridskolevärlden.

 

BRK_HT

Nr 2. Hot News - Borlänge Ridklubb
Connemara, valack född 1992, importerad från England.

Hot News är vår klippa, numer jobbar han enbart lite lugnt med de minsta barnen då han är till åren kommen. Han älskar när det kommer fram bommar och små hinder och i sin ungdom var han DM 3a i hoppning. Han uppskattar också en galopp i skogen nu och då. "HT" har lärt många att rida. På hans rygg är man trygg och numer så lär han barnen till de barn han en gång lärt upp. En riktig hjälte och värd sin vikt i guld.

 

FRK_Volfroda

Nr 3. Volfroda - Falu Ridklubb
Sto, född 2002

Volfroda, aka Kärleksgudinnan Freja, har spridit sin kärlek under många år på Falu Ridklubb. Genom sitt kärleksfulla temperament lär hon elever dressyr, hoppning och är fantastisk med elever som har en funktionsnedsättning. En äkta kärleksgudinna.
 

GRK_Kings Chief

Nr 4. Kings Chief - Gagnefs Ridklubb

Kings Chief, eller "Tjalle" som vi kallar honom, är vår trotjänare som bär runt våra minsta ryttare med säkra steg. Han har glimten i ögat när han får vara med och leka på gymkhanan med de äldre eleverna. En gammal herre som ställer upp i vått och torrt.

 

HBR_Tim

Nr 5. Sir Timothy - Hedemorabygdens Ridklubb
Valack, född 1998, svartskäck 147,5 cm

Tim är bara en fantastisk ponny. Han är genomsnäll att pyssla med, ställer upp i alla lägen för alla sina ryttare från nybörjarlektion till tävlingsbanan både hoppning (LB) och dressyr (LA). Han älskar att stå i centrum. Ser ut som en 7-8 åring trots sin ålder.

 

LRK_Harry

Nr 6. Desert Hurricane - Leksands Ridklubb
Valack, född 2006, ca 152 cm

"Harry" är en liten stor häst med glimten i ögat. Det lurar ofta en liten räv bakom örat. Han är ganska välutbildad i dressyren men mörkar det gärna genom att lägga latsidan till innan ryttaren hittat alla hans knappar. Han vill heller inte hoppa de allra högsta hindren även om han har tävlat upp till 100 cm, men tycker att det är riktigt roligt med lagom höga hinder om ryttaren ber honom. Han har lärt många barn att rida och har 3 mjuka, bekväma gångarter. När ridskolan hade massagekurs så var han den givna visningshästen - detta tyckte han var fantastiskt då han fick all uppmärksamhet och extra mycket beröring. We love him!

 

NARK_Maner

Nr 7. Manér Kl
Gotlandsruss född 2007 e. Faner u. Ipsy, B-ponny 128 cm

Manér Kl eller Manér som han kallas i stallet är ett mörkisabell-färgat gotlandsruss med skjuten stjärn. Manér är en härlig ponny som alltid visar sig från sin bästa sida. Han är trafiksäker, han är lugn och trygg, stadig på hoven och är en riktig läromästare. Manér borde vinna för han är stallets gosegris och gör alltid sitt bästa.

 

RRK_Rodrigo

Nr 8. Rodrigo - Rättviks Ridklubb

"Grodan" är en stor, mysig och välutbildad kille. Han köptes in hösten 2017 och har charmat sina elever med storm. Han är ambitiös och vill gärna visa allt han kan. De allra minsta får prova Grodan eftersom att det visade sig att han är en klippa på voltige och han är en stor favorit även bland de äldre damerna... Vi är otroligt glada att vi hittade Grodan och att han trivs hos oss.

 

SP_Laiki

Nr 9. Laiki - Svedens Ponnyklubb
Korsning islandshäst/fjordhäst, född 2006

Laiki är en stor favorit hos både yngre och äldre elever. Han är duktig i både dressyr och hoppning men är ändå ingen häst man bara kan "åka med" på. Han är en riktig läromästare! Han är även tryggheten själv då han är snäll ute i skogen och han fungerar bra med ryttare med funktionsnedsättning. Han har även varit med på de flesta barnridningar klubben haft och fått många små ansikten att le.

 

SRK_Penny

Nr. 10 Penny - Svärdsjö Ridklubb
Sto, född 2006

Penny kom till oss på Svärdsjö Ridklubb 2015. Hon är hästen med det lilla extra. Hon går lika bra med nybörjarbarn som med våra rutinerade ryttare. Genomsnäll i all hantering och en trygghet att rida på. Penny gillar både att gå lektioner i ridhuset men också härliga turer i skogen. Vill man tolka med häst är Penny det bästa valet. Vi vill nominera henne till Årets ridskolehäst för att hon är vår guldklimp som ställer upp på allt.

VRS_Monti

Nr. 11 Monti - Vansbro Ryttarsällskap
Valack, född 2000, imp. Tyskland

Monti flyttade till Vansbro Ryttarsällskap som sjuåring. Han är en genomsnäll D-ponny som har lärt många elever att rida. Monti är en stor favorit. Han är en lugn och och trygg ponny som sällan hittar på något bus. Att hoppa är något som Monti gillar - om hindren inte är allt för höga. Men det bästa han vet är att ge sig ut på upptäcksfärd i den stora hagen med bästisen Rabalder. När det är dags att gå in kan man få leta en stund innan man hittar dem bakom en stor skogsdunge mumsande på massor av gott gräs.

 

ÅRS_Liza P

Nr. 12 Liza - Åsebo Ridsällskap
Polsk ridponny, Sto, född 2010 e. Lider u. Simona, fux, 130 cm

Liza är en snäll liten racer-ponny som älskar att hoppa, både på ridlektioner och på tävling. Hon kom till Åsebo RS 2014 och blev snabbt en storfavorit. Hon kommer gärna springandes i hagen när eleverna ska hämta henne för ridlektion. När stallpersonalen kommer spelar hon gärna spratt och springer busandes iväg. Med sin fina egna balans och mjuka gångarter har hon lärt många elever att rida och hitta sin egen balans.

 

ÄRK_Nellie

Nr. 13 Nellie - Älvdalens Ridklubb

Nellie är mångas favorit. Hon är snäll, lagom pigg, lagom envis precis som en ridskoleponny ska vara. Hon är duktig på både dressyr och hoppning men gör ingenting gratis. Barnen tycker att hon har en bra galopp och de äldre att hon är framåt och snäll. Hon är till åren men fortfarande pigg och glad!

SbRK_Zabina1

Nr. 14 Zabina - Säterbygdens Ridklubb
Svenskt varmblod, sto född 1993.

Zabina har bott hela sitt vuxna liv hos oss. Hon är äldst i stallet och den självklara drottningen. Zabina är den perfekta läromästaren som lärt många att rida med känsla och finess. Zabiba har tävlat hoppning, dressyr och western och är nöjd och glad när hon får jobba, och det gör hon med glädje. Med öronen på spets och glimten i ögat tar hon hand om barnen på bästa sätt. Zabina är ett härligt exempel på hur länge en ridskolehäst kan hålla, både fysiskt och mentalt, med rätt matchning. Det händer att det blir ett litet glädjesprång över en travbom för att visa oss att de rätta takterna fortfarande sitter i.

 


Louise Tysklind

Sponsorer

Annons