Mästarlaget från HBR bestod av Emma Nilsson med Peper, lagledare och ridlärare Marie Strömberg, Alice Bäck och Isak Näslund med Prinsen
FOTO: Minna Westbom

Seger för Hedemorabygdens RK i årets Ridskolemästerskap

2019-06-04

Ridskolemästerskapet 2019 reds den 30 maj på Ludvika Ridklubb och lag från åtta ridskoledrivande dalaklubbar deltog. Värdklubben servade med en stor och hjälpsam funktionärsstab och i domarfunktionerna fanns Christina Hahne på dressyrbanan och Mona Lindström i hopptornet. Tävlingen sponsras av Nordic Choice och dalafinalen även av Hööks i Borlänge.

Segertäckena och de blågula rosetterna gick till laget från Hedemorabygdens Ridklubb som segrade i samtliga tre grenar. I hästkunskapsprovet hårfint före Gagnefs Ridklubb genom utslagsfrågan som handlade om att beräkna vikten på foderpåsar med hö resp. hösilage. I Hedemorabygdens lag ingick Alice Bäck, Isak Näslund och Emma Nilsson.

De blå rosetterna gick till fjolårssegrarna Gagnefs Ridklubb. Här tävlade Mikaela Rosell, Emelie Gesar och Elin Ernfridsson tillsammans med  D-ponnyn Coccos.

RM Dalarna 2a pris Gagnef

Tredjepriset gick detta år till Säterbygdens Ridklubbs lag med Matilda Wallin-Buss, Filippa Selldén och Ellinor Ekholm. Medföljande lektionshästar var Queen och Helios.

RM Dalarna 3e pris SbRK

 

Ett uppskattat inslag i år var medverkan från distriktets ungdomssektion DUS som arrangerade hejaklackstävling. Med fundiga ramsor segrade här Leksands Ridklubb.

RM Dalarna Bästa hejarklack

Samtliga deltagande klubbar i bokstavsordning: Borlänge Ridklubb, Gagnefs Ridklubb, Hedemorabygdens Ridklubb,Leksands Ridklubb, Ludvika Ridklubb, Rättviks Ridklubb, Säterbygdens Ridklubb och Åsebo Ridsällskap.

Utbildningssektionen har beslutat att en fast dag för detta arrangemang är Kristi Himmelfärdsdag och därför kan alla redan nu reservera den 21 maj för ridskolemästerskapet 2020!

De fina bilderna är alla tagna av fotograf Minna Westbom! Stort tack!

RM Dalarna priser 1


Louise Tysklind

Sponsorer

Annons