Nu är vi igång

2016-11-02

Vi har tjuvstartat...

Ryttarutveckling nivå 2 ingår i 2017 års tävlingsprojekt. Men vi tjuvstartade med en clinic för Eva-Karin Oscarsson och Louise Haaga, de två A-tränarna som vi knutit till satsningen!

Clinicens tema var Ridlära - grundridning, orsak och verkan.

Clinicen är dels ett steg i ryttarutvecklingen men var även en samlingspunkt för de föreningar som har deltagit i 2016 års Idrottslyftsprojekt - Med ridklubben i fokus. De 16 föreningar som deltagit i det projektet fick bjuda in 20 personer vardera att komma och lyssna.

Eva_karin och Louise gjorde en fantastiskt bra clinic. Läroik och engagernade. 
EKO och LH 

Upplägget var:
Framridning för hopp och dressyrhästen - vad skiljer och vad är egentligen lika. 4 ekipage (2 hopp och 2 dressyr) var med och visade. Summa sumarum så fanns egentligen inga skillnader... Vi bör tänka och göra ganska lika i uppvärmningen.

Därefter tod Louise vid och visade lite hur hon arbetar i hoppningen, med hjälp av 2 ekipage lotsade hon oss genom hoppningens grunder. Rakriktninig, kontroll och följsamhet var några av ledorden.

Eva-Karin avslutade kvällen med att visa lite mer dressyrspecifika rörelser och med hjälp av tre ekipage kunde deltagarna få se olika öningar och rörelser samt hur man bygger upp till svårare rörelser genom att arbeta med grunderna.

Deltagarna från Södermanland hade lite otur, då en olycka på vägen till Strömsholm skapade långa köer och stopp i trafiken. SÅ genomgången innan träffen blev lite förkortad och många hann inte dit. Men det tar vi igen vid nästa träff.

21 januari kommer vi att gå in på "Du är en del av svensk ridsport" samt "Att sätta mål"

18 februari blir det mer ridlära samt "träningsfysiologi"

7-8 april har vi sedan en träningshelg - då ska vi träna både hästar och ryttare.....

Följ oss gärna och håll utkik efter dessa ambitiösa deltagare!!!!

Bilder från clinicen

gruppen på clinic

diskussioner

 EK genomgång

Sponsorer

Annons