Hästens hållbarhet i fokus på andra träffen för unga ryttare!

2019-02-19

Den andra träffen för satsningen på unga ryttare ägde rum på hästsjukhuset Evidensia Stav. Temat för träffen var hästens hållbarhet och föreläsare för dagen var chefsveterinär Flemming Winberg.

Flemming tog sin veterinärexamen i Köpenhamn 1984 och har även amerikansk examen. Flemming har varit Chefsveterinär vid Regiondjursjukhuset i Helsingborg under många år och därefter vid Universitetsdjursjukhuset i Uppsala. Nu jobbar han som chefsveterinär på Evidensia Stav.

Flemming har också varit landslagsveterinär för Fälttävlanslandslaget under ett antal år och nu senast var han chefsveterinär under EM i Göteborg.

"Satsningar på ungdomar är bra, det är där vi ska lägga vår energi, tid och pengar"
Flemming Winberg

Dagens tema var hästens hållbarhet och Flemming föreläste kring hur vi ska tänka kring att träna och tävla hållbart och vikten av att hålla koll på hur sin häst mår. 

Efter en stund kom alla igång med frågor och många var nyfikna på vilka regler som gäller för tävling i Sverige och utomlands och vad man ska tänka på angående smittor som är högaktuellt just nu!

Dagen avrundades med en rundvandring och flera deltagare valde att stanna kvar för att kunna ställa fler frågor till Flemming.

En lyckad dag med motiverade och kunskapstörstande ungdomar!

Nästa träff är den 27 mars på Enskede Ridsällskap och då står kost och näringslära på schemat. 

Utbildningsbild 2 ht-2015

Anmäl till utbildning här!

Basutbildning nya box 232x261

Basutbildning

Läs mer

Sponsorer

Annons