Satsningen på unga ryttare 2019 är igång!

2019-02-06

Kick-off och start för unga ryttare 2019! 25 förväntansfulla deltagare från 21 olika föreningar samlades på Bosön den 26-27:e januari för att delta på första träffen i Satsningen på unga ryttare 2019.

Lördagen inleddes med presentationer av alla som är med och information om satsningens upplägg. Totalt blir det nio träffar under hela året fyllda med ny kunskap, träning, utveckling och inspiration. I stort sätt samma upplägg som i fjol och i enlighet med ridsportens plan för talangutveckling nivå 2.

träff 1 652 (2)

Efter lördagens inledande förmiddagspass fokuserades på ridsportens organisation samt värdegrunden och ledstjärnorna som genomsyrar allt arbete. De medföljande vuxna fick därefter sitt första pass av Basutbildningen som ingår för dem, medan ryttarna diskuterade ledstjärnorna och hur man kan jobba för en bra stämning i stallet utifrån olika filmer. Sedan fick de vuxna att åka hem, och efter en timme med samarbetsövningar i idrottshallen var det strax dags för middag. Lördagen avslutades med en filmkväll och kvällsfika.

träff 1 652 (4)

Söndag förmiddag var ämnet ”laget och jaget” med Stina Gällros från SISU idrottsutbildarna. Fokus låg på samarbete och kommunikation och deltagarna fick göra både praktiska och teorietiska övningar för att testa hur det fungerar och hur vi fungerar olika som människor.

träff 1 652 (8)

”Förmiddagen med Stina har varit intressant och roligt med ett test på personlighetstyper!"
Lovisa Erlandsson Steger, deltagare

Efter lunch tog Lotta Wanning och Mari Zetterqvist Blokhuis över och fokus flyttades över till ”mental träning och ryttare är idrottare”. Komfortzon, lärandezon och panikzon och hur vi flyttar oss däremellan intresserade och utmanade deltagarna. Vinnarskallar är positivt, de klarar av att prestera i exakt rätt ögonblick. Helgen avslutades i bollhallen där deltagarna efter gemensam uppvärmning fystestades. De praktiska testerna utmanade balans, koordination, magmuskler mm och samtliga idrottare imponerade på ledarna.

träff 1 652 (9)

träff 1 652 (10)

”Eftermiddagen med Lotta och Mari har varit väldigt lärorik och rolig! Har lärt mig att sätta upp mål och hur viktigt det är att ryttare är vältränade!” Felicia Tanner, deltagare

träff 1 652 (1)

träff 1 652 (12)

träff 1 652 (6)

träff 1 652 (11)

”Jag har lärt mig sätta prestationsmål istället för resultatmål. Viktigt att tänkta på sin egna prestation och inte jämföra sig med andra!” Elin Alinder, deltagare

Det blev en väldigt lyckad helg med mycket skratt och många nya tankar att ta med sig hem, och såklart nya vänner att peppa under året! 

träff 1 652 (3)

Utbildningsbild 2 ht-2015

Anmäl till utbildning här!

Basutbildning nya box 232x261

Basutbildning

Läs mer

Sponsorer

Annons