FOTO: UPK

Stora Kompisdagen

2017-08-18

Stora Kompisdagen hos Uppsala Ponnyklubb blev återigen en succé!

För andra året i rad arrangerade Uppsala Ponnyklubb ”Stora Kompisdagen”, måndagen den 14 augusti. Tanken med dagen är att det blir en bra och rolig Kickoff start på höstterminen för alla barn och ungdomar som rider på ridskolan, en chans att träffa nya kompisar och öka gemenskapen. Ca 95 deltagare i åldern 6-20 år deltog, 3 föreläsare och 7 instruktörer höll i evenemanget.

Dagen inleddes med samling, tshirt-utdelning samt gruppfotografering och indelning i 4 st grupper. På förmiddagen så fick alla deltagare från 12 år och uppåt delta i 3 st olika Workshops som hölls av Eva Gunsäter – kroppsråk, minspel, kommunikation
Jonas – Barns Rättigheter och Skyldigheter
Madde Andersson – Kompisfrågor, vad, hur, när man kommunicerar, sociala medier, vad är kränkning?
De yngre deltagarna jobbade i storgrupp med teambuildningövningar, tipspromenad och lekar.

Vid lunch var det dags för paus och korvgrillning, nära 200 korvar åts upp i ett nafs, hungriga deltagare efter en aktiv förmiddag.

Efter lunch körde vi 5 kamp, där deltagarna var indelade i 10 st lag, varje lag hade en lagledare från Ungdomssektionen/Stallvärdinnegruppen. Säckhoppning, flytta ballonger, inte nudda mark och många fler grenar ledde till mycket skratt och roliga incidenter, otroligt härligt att se nära 100 barn och ungdomar ha så kul, leka och samarbeta tillsammans, stötta varandra och heja på varandra.

Dagen avslutades med glass i stora lass, toppat med maränger, strössel, toppingar mm

Det här är en tradition som vi kommer fortsätta med i många, många år, det är en härlig dag som skapar så många finna minnen, upplevelser och tankar, nya kompisband knyts och det är också ett bra sätt för ungdomarna att få lära känna ridlärarna genom lek och skoj.

Kompis 2Kompis 5

Sponsorer

Annons