Johanna Blom och Cina Stenson snart på plats på kansliet
FOTO: Carin Wrange

Nya krafter på kansliet

2019-06-20

Det uppländska distriktet ska bli ett av bästa i Sverige. Det är målsättningen för ny personal hos Upplands ridsportförbund. Sedan mitten på augusti finns Johanna Blom och Cina Stenson på plats vid kansliet i Uppsala. De har stark förankring inom såväl ridsport, ridskola som övrig utbildning.  

Johanna Blom är utbildad hippolog och sedan 2013 ridlärare vid Akademistallet i Uppsala. Cina Stenson har eget företag som fotograf och driver även, tillsammans med maken Ove, ett inackorderingsstall i Vattholma några mil utanför Uppsala.

- Då vi bägge kommer att ha deltidstjänster på kansliet kan vi både samarbeta och täcka upp för varandra, säger Johanna. Det kan ibland vara tufft att vara ensam konsulent för ett distrikt. Genom att vi blir två blir det inte lika sårbart.

Johanna tar rollen som konsulent och Cina får mer administrativa uppgifter. För Johanna är det nya jobbet redan bekant. Hon jobbade med administration (deltid) på kansliet under åren 2013-2015 när Malin Aldal var konsulent, men tillstår ändå att det känns som en pirrig utmaning att komma tillbaka.

- För mig är utbildning en stor och viktig uppgift inom distriktet. Jag brinner för att kunna utveckla ledarskapsrollen inom ridsporten. Men det blir förstås många andra uppgifter att ta tag i som konsulent. De senaste åren har det uppländska distriktet varit nere i en svacka, det ska vi ändra på nu.

Trots att Johanna tillsammans med sin syster har en egen häst samt en ponny på foder är det sällan hon syns på tävlingsbanan. Men om hon tävlar så blir det inom working equitation som har utvecklats starkt inom Uppland med många aktiva utövare.

-Jag som alltid gillar att ha kontroll tvingas inom working equitation släppa taget och gasa på. Det är nyttigt för mig, konstaterar Johanna.

Jobbet som ridlärare på Akademistallet kommer hon att ha kvar i mindre omfattning genom fem lektioner per vecka.

Även Cina har två hästar, varav en unghäst, vilket gör att hon rider nästan varje dag. Tävlar gör hon helst i dressyr och har tagit sig upp till medelsvår nivå. Under många år var hon en entusiastisk och stöttande ponnymamma när döttrarna Clara och Tilde tävlade som mest.

Cina ser det som en styrka att hon är utbildad fotograf och van att driva projekt, både inom sitt företag och hemma på gården. Arbetsuppgifterna vid ett distriktskansli är mycket varierande och kan ibland även vara krävande. 

-Det finns många arbetsuppgifter för oss att ta tag i, poängterar Cina. Bland annat hemsidan behöver uppdateras och fyllas på. Det är jättebra att vi kommer att jobba tillsammans, då finns möjligheten att bolla tankar mellan oss. Jag tycker det känns skönt att Johanna har erfarenhet av det jobb vi nu ska göra.

Från 19 augusti finns Johanna och Cina på plats!

Sponsorer

Annons