EM-hopphästarna hade sin besiktning på måndagseftermiddagen.

 

Det är precis som de flesta spekulerat i. Tyskland toppar lagtävlingen och individuellt.
Sverige är på bronsplats och Therese Nilshagen är fyra med Dante Weltino Old.

 

FEI World Breeding Jumping Championships for young horses arrangeras i Zangersheide, Lanaken, Belgien 18-22 September 2019. Nu är är uttagningen klar.

 

Tre av fem zoner har hoppat klart i Ridsportallsvenskan div I för året. Sex nya lag har avancerat til Folksam Elitallsvenska 2020: Flyinge HK, Åsbo PK, Kumla RK, Västerviksortens RF, Hagens RF och Lidköpings RK.

 

Under söndagen reds ytterligare en lagtävling i Euston Park i England där Sverige deltog med ett lag med fyra ryttare. Tävlingen var en tvåstjärning 120 km. Sveriges lag slutade på sjätte plats med ett godkänt lag i mål.

 

Måndag morgon 9:00 går startskottet för EM-dressyren.

 

EM i dressyr inleddes med hästbesiktning på söndagen och alla svenska hästarna passerade utan problem.

 

Det blev två fina finalplatser för Mathilda Bohlin och Ebba Danielsson vid ponny-EM i Polen.
 I finalen fick Mathilda två ner och Ebba hade fyra fel med Dynamite Spartacus.

 

För Sverige blev årets EM i distansritt inte någon större framgång. Ingen av de svenska ryttarna lyckades fullfölja tävlingen och för lagtävlingen var spänningen över redan halvvägs genom den långa tävlingsdagen, då endast två ryttare var kvar i t...

 

De två svenska ekipagen i EM i fälttävlan för ponny fick en dramatisk lördag. Nicole Palm halkade omkull med DJ San Diego i slutet av terrängen. Wilma Nyhlén och Lacken King höll sig på benen. Trots att utrustningen gick sönder.

 

Fin avslutning av My i EM

(2019-08-18 13:29)

My Sandgren var ensam svensk dressyrryttare i EM-finalen, kür fritt program. My landade på en nionde plats med Twenty Two, efter en fin ritt.

 

Alla fyra hästar passerade veterinärbesiktningen under eftermiddagen i ett regnigt Euston Park i östra England.
- Det känns bra inför morgondagen. Ryttarna är taggade men lugna och vi har kommit överens om att alla fyra i laget gör sällskap ...

 

Wise Guy borta från EM

(2019-08-16 12:16)

Tyvärr kunde inte Meja Karlsson starta sin Wise Guy i dagens individuella dressyrklass under ponny- EM i Strzegom, Polen.

 

Sverige kommer till start i ponnyernas EM i fälttävlan med två ryttare.
Efter dressyren är Nicole Palm på tolfte plats med DJ San Diego.

 

Fredrik Persson körde en mycket bra konkörning när EM i sportkörning avslutades i Donuaeschigen, Tyskland. Han var felfri och tvåa i den delen av EM.

 

Sponsorer

Annons