Heby RF - en av arrangörerna av Sugar cup

2019-04-23

Sugar cup är för ryttare, på ponny eller häst, som vill prova att träningstävla på lägre nivå i fälttävlan. Under våren och början av sommaren arrangeras fyra kvalomgångar i Mälardalsregionen. 

Först ut är Årsta Runsten som arrangerar den 5 maj. Heby ridklubb tar hand om den andra omgången den 18 maj, Stora Wäsby arrangerar den 30 maj och Nynäshamn har den fjärde omgången 9 juni.

För att vara kvalificerad till regionsfinalen ska ekipagen ha klarat av två kvalomgångar. De främsta ekipagen får vara med i Sverigefinalen som rids i Flyinge i slutet av sommaren. Se mer info http://flyingehus.se/ 

Ekipagen rider en träning på banan under ledning av auktoriserad fälttävlanstränare för att sedan rida en uppridning. Uppridningen sker under tävlingslika förhållanden med inverkansbedömning. Banan består av ca 8 hinder, banans längd är ca 6-800 m. Man startar och rider en och en. Efter ritten rider ryttaren fram till domaren och får muntliga kommentarer.
Kravet för att delta är att du kan kontrollera din ponny på öppna ytor i galopp samt att kunna hoppa en banhoppningsbana. Du behöver ingen licens eller fälttävlanskort. (http://www.ridsport.se/Tavling/Falttavlan/Falttavlanskortet/). 

Du får ha startat max P70. Säkerhetsutrustning enligt fälttävlans tävlingsreglemente, godkänd hjälm och säkerhetsväst.

Läs mer hur du anmäler dig på https://tdb.ridsport.se/meetings/51589

Sponsorer

Annons