Karin Söderqvist med Why Me och groomen Urban Söderqvist

Guld i NM för Karin och Why Me!

2017-07-25

NordicBaltic Championship i Sportkörning avgjordes i Finska Sipoo under helgen. Karin Söderqvist / Lilleruds Hästsportklubb deltog med hästen Lukas och ponnyn Why Me.

Efter tre dagars tävlande stog det klart att guldet i ponnyklassen gick till Karin och Why Me. Ekipaget inledde med en andra plats i dressyren, seger i maraton och en andra plats i konkörningen.Maratonkörningen blev mycket dramatisk då det vackra vädret växlade till ett åskoväder med blixt och dunder. Störtregnet förvandlade hindren till halkig leråker och sikten var minimal. Lukas i galopp 17

Karin med Lukas och groomen Urban

Lukas avslutade på en fin femte plats individuellt och fick en bronsmedalj i lagtävlingen där våra lagkamrater var Maria Henriksson och Lena Elander. Individuellt gick guldet till Finland och Norge knep silver- och bronsmedaljen. I lagtävlingen var ordningen omvänd, guld till Norge och silver till Finland samt brons till Sverige. Lukas var sexa i dressyr och konkörning samt åtta i maraton vilket räckte till en femte plats när resultatet räknats samman. Ett starkt formbesked av bägge hästarna.

Nästa utmaning är SM i Sala första helgen i augusti. Där väljer Karin att starta Lukas som är regerande mästare. Why Me får avstå då hon är uttagen till VM i Minden/ Tyskland som avgörs i mitten av augusti.

Nu vilar ekipagen upp sig efter resan och påbörjar sen finslipningen inför kommande mästerskap.

 

Annons