DUS Värmlands ungdomsdag på Strömsholm

2015-11-12

Solen sken höstdagen den 25:e oktober när närmare 150 ungdomar från Värmland, Örebro och Stockholms distrikt anlände till Ridskolan Strömsholms fina anläggning för Värmlands DUS ungdomsdag 2015!

Dagen inleddes med samarbetsövningar som Värmlands DUS höll i. Det blev diskussioner genom en fyra hörn aktivitet och samarbete i en klapplek.

Därefter höll Ungdomsdag 4Sandra Wiklund från Svenska Ridsportförbundet en föreläsning i temat ”Trygga Idrottare” som har varit ett av CUS:s (centrala ungdomssektionen) huvudområden under året.

 

 

 

Lunch kom sedan som ett brev på posten, där det serverades köttfärssås och spagetti.

Ungdomsdag 2 Efter en förmiddag med inspiration och pepp väntades en clinic med Ridskolan Strömsholms stallmästare Jens Fredricson, som pratade om hästens utveckling tillsammans med ryttaren och om hästen som en värdig individ. Deltagarna fick även under dagen med sig en goodiebag som Gabriella Thorell var med och sponsrade från hennes forskningsprojekt. 

Dagen blev mycket lyckad och vi i DUS Värmland vill tacka alla som hjälpt oss genomföra denna dag och såklart alla ungdomar som deltog. Det är ni som får ridsporten att växa, och tänk på att lyfta, peppa, hylla och heja!

Ungdomsdag 3

DUS Värmland genom projektgruppen

Annons