Västerbottens elitlag 2013
FOTO: Ronny Hjalmarsson

Senaste nytt inom ponnydressyren

170309
Tävlingsterminen har kommit igång  med två tävlingar,
I Umeå RF lokal/regional med 100 startande
I Vännäs RF lokal/regional/nationell med 38 startande

160703
LMR har lagt till en Lätt AP:1 på sina tävlingar den 6-7 augusti

150218:
Tävlingsplatser för AGRIA Pony Trophy 2015 är nu publiserade

Lagserier i ponnydressyr finns nu publiserat, se lagtävling.

2014

140203:

Hej alla ponnyryttare med familjer! Här kommer lite ny information om dressyren i Västerbotten!

Vi kommer inte att genomföra Div 1 tillsammans med Norrbotten då vi inte får ihop tillräckligt många ekipage och lag för att kunna köra denna serie.

Däremot tittar vi på möjligheterna att kunna köra Div 2 i Västerbotten. Vi kommer att kontakta grenledarna på resp klubb för att höra om detta är möjligt för oss att genomföra i höst!

Div 3 är inplanerad nu i vår men alla tre tävlingsplatser är i dagsläget inte beslutade. Kom ihåg att anmäla innan 1/4 2014 till distriktet.

DM genomförs på SURF 30-31/8. Nytt för i år är att B-ponny rider två kortbaneprogram. Dag ett rids LB:1 och dag två rids LB:0. C/D rider som tidigare LA:1 och LA:4. Uppdaterade regler för i år. Gå in och läs under fliken Distrikstmästerskap.

NM avgörs på SURF 6-8/6. Lite uppdaterade regler för i år. Gå in och läs under fliken Norrlandsmästerskap.

Ny info kommer löpande så var flitiga att gå in och läs under denna nyhetssida!

Ha en riktigt bra vårvinter och passa på att plumsa mycket i den lilla snö vi har!

131028:

Västerbottens elitlag ponnydressyr 2013 har nu genomfört alla tre omgångar i elitserien. Av de fem deltagande lagen kom vi på en fjärde plats. De två lag som gick vidare till lag SM blev Högbo och Segersta. Vi gratulerar dessa och önskar lycka till i Kungsbacka till helgen! Våt lag har varit i Falun, Karlstad och Högbo och ridit dessa omgångar. Det har varit långa resor och mycket planering men vi har haft fantastiskt roligt! Jag lyfter på hatten för My Hahlin, Jennie Hjalmarsson, Julia Gustafsson och Olivia Vesterlund för att ni har genomfört denna serie på ett fantastiskt fint sätt!! Jag är också är djupt imponerad av era fina ponnysar som orkat prestera så fint trots tuffa resor!

 

130609:

Superfina tävlingar som arrangerats av Södra Umeå Ryttarförening den gångna helgen. Västerbottensalliansens segrade i Div 1 och är glädjande vidare för att tävla i Elit till hösten. Känns historiskt!

Vännäs ryttarförening vann Div 3 serien där det ingick fyra lag. Stort grattis till er!

130527:

Den gångna helgen avgjordes andra omgången av Div 1. En mycket spännande omgång där våra duktiga ryttare kammade hem segern efter fyra fina ritter! Nu laddar vi allt vad vi har och hejjar på laget inför den sista och avgörande omgången på SURF den 8-9/6. Ställingen kan ses under rubriken Div 1.

 

130506:

Fina framgångar för våra duktiga ryttare i Kågedalen den gångna helgen! Linnea Burman segrade i LC:1 kat B/C och Julia Nejati i kat D. Tova Adolfsson segrade i LB:1 kat B/C och Karolina Hedvall i kat D. Jennie Hjalmarsson segrade i LA:1 och Julia Gustavsson segrade i LA:P1. Stort grattis tjejer!

I div 3 segrade Vännäs Ryttarförening! Stort grattis till er. Det betyder att vi kommer att få en spännande final på SURF den 8-9/6! Det ser vi fram emot!

 

130414:

Nu är tävlingssäsongen i gång! Många fina resultat av duktiga ryttare. Segrade i LA:3 gjorde Jennie Hjalmarsson! Stort grattis till dig!

 

Jennie Hjalmarsson 2

Segrade i Div 3 gjorde surf! Stort grattis till er!

Segrade i Div 1 gjorde Norrbottens alliansen med liten marginal före Västerbottens alliansen. Blir oerhört spännande nästa omgång!

 

 

130411:

Då var det snart dags för den första omgången av Div 1 och Div 3 i ponnydressyr! Förra helgen hade vi ett läger för Div 1 ryttarna så att de skulle få träna tillsammans och lära känna varandra. Jag hade förmånen att få vara med dessa fyra trevliga tjejer och deras ponnysar och nu hoppas jag att ni har det riktigt roligt på er första tävling tillsammans!

Söndag den 14/4 gör tre lag upp i Div 1 och fyra lag i Div 3. Det är glädjande att vi har så många lag och att vi har två lagserier! Jag önskar alla duktiga ryttare och era fina ponnysar stort lycka till i helgen!

130327:

Hej alla Ponnydressyrryttare och föräldrar!

Jag heter Elenor Hahlin och har övertagit rollen som distriktsgrenledare efter Åse Ring. Tack Åse för allt arbete du lagt ner på ponnydressyren och för att du alltid varit så hjälpsam, glad och positiv! Det kommer inte att bli lätt att ta över efter dig men jag kommer att göra mitt allra bästa!

Jag bor med min familj i Vännäs på en liten gård. Jag har tre barn och en man, tre hästar, två katter och en liten hund som jag lånar ibland av min dotter. Mina döttrar har båda tävlat ponny dressyr men nu är det bara den yngsta som rider. Jag har alltid tyckt att det varit viktigt att både hoppa och rida dressyr trots att man är yngre och det är så skoj att vara på dressyrtävlingar!

Det som jag tycker är viktigast att jobba med i Västerbotten nu är att föröka få fler ponnyryttare att hitta till dressyren. Min förhoppning är att vi ska bli flera som kan mötas på dressyrbanorna och ha skoj tillsammans!

Glädjande är att vi har tre lag anmälda till Div 3 i år. Det är Vännäs, Vindeln och Södra Umeå. Första omgången är i Vännäs den 14/4. I Div 1 blir det också en lagserie i år! Det är också tre lag och det är Västerbottensalliansen, Norrbottensalliansen och Piteå ridklubb. Vi kommer att ha en lagsatsning för de fyra ryttare från Västerbotten som har anmält sig att rida i laget. Första träffen blir den 6-7/4 och då kommer vi att vara på SURF. Känns så kul!

Jag tar tacksamt emot åsikter, ideer och förslag på vad ni vill eller önskar att vi ska göra med och för ponnydressyren, och hoppas att ni kan komma till mig när vi möts så vi kan få en liten pratstund!

Ha så skoj nu med era ponnysar och lycka till med träning och tävling!

Vänligen/ Elenor Hahlin

130227:

Just nu undersöker vi möjligheterna att trots allt kunna ha Div 1 2013. Håll utkik på den här sidan för vidare information.

 

130131: DM och NM uppdaterat.

 

130126:

Nu är lagreglerna uppdaterade! 2013 kommer vi inte att arrangera div 1 pga att vår samarrangör Norrbotten inte kommer att kunna ställa upp med något lag.

Div 2 utgår. Istället inför vi div 3. Svårighetsgraden kommer att vara samma som tidigare div 2. Detta är en anpassning till våra närliggande distrikt, Tidigare har steget mellan div 2 och div 1 varit väldigt stort. Nu gör vi det möjligt för att i framtiden kunna arrangera lagtävling i både div 1, 2 och 3! Men då måste först ponnydressyrryttarna i Västerbotten bli betydligt fler.

 

120902:

I helgen har det varit ponnydressyr i Piteå. Jennie Hjalmarsson visade upp en riktigt fin form med ponnyn Picardie´s Provance, då de kom 2:a i LA:1 på 66,84% och vann LB:1 på 67,93%

 

Foto: Duktig ponny och ryttare fick med sig en blå/gul och en blå rosett från Piteå Ridklubbs dressyrtävlingar i helgen!

120824:

Grattis My Hahlin och Moflos Variant från Vännäs Ryttarförening, som tog en hedrande andraplats i Norrlandsmästerskapet, efter en hård strid där det till slut handlade om hundradelar mellan andra- och tredjeplacerade!

My Hahlin segrade även i Lagtävlansprogram för ponnyallsvenskan, där hon delade segern med Paulina Molander från Boden. Hon blev tredje placerard i LA:4 och LA P:1.

Övriga framgångsrika ekipage från Västerbotten var:

Linn Andersson och Harmonins Charmknutte, VRF, som vann LC:1 på imponerande

72,59%. De vann även LB:1, LB:0 och blev andra placerad i LA:1.

Jennie Hjalmarsson och Picardie´s Provance, Surf, vann LB:1 och blev tredje placerad i LA:1.

Det här resultaten bygger upp spänningen inför finalen i Div 2, som avgörs nu på söndag på Surf. Jag förmodar att både My, Linn och Jennie kommer att rida i lagen, och nu har de visat vilken toppform de har!

 

120809:

Nu är det dags att dra igång tävlingssäsongen igen efter sommarens uppehåll. Första tävlingen i distriktet blir på Surf 25-26/8, där div 2 ska avgöras. Surf och VRF ligger lika inför finalen, mycket spännande.

Flera av Västerbottensekipagen åker till Ö-vik nästa helg, 18-19/8. Där ska Norrlandmästerskapet för ponny avgöras, och vi håller tummarna för våra duktiga ponnyryttare från Västerbotten!


Publicerad av: Elenor Hahlin  |  Senast uppdaterad: 2017-03-09

Sponsorer

Annons