Annons

  Hem / Grenar / Fälttävlan / Segersjö 2021

Segersjö 2021

År 2021 rids EM för juniorer och unga ryttare i Sverige. Svenska Ridsportförbundet har som målsättning att kunna fylla upp de tolv startplatser per ålderskategori som värdnationen får tilldelat. 

Målsättningen handlar dock inte enbart om att delta. Svenska Ridsportförbundet vill att samtliga ryttare som deltar i mästerskapet ska vara med för att de har en chans på topplaceringar. För att nå det målet krävs rejäla insatser under de två kommande åren. 

Under 2020 finns en landslagsspetstrupp, och istället för utmanartrupp bildas den s.k. ”Segersjögruppen” med ryttare som är 15-19 år. Gruppen ska bestå av ryttare som kan nå upp till landslagsnivå om de ingår i ett träningssystem, och därmed även bli aktuella för EM 2021. Ryttarna i Segersjögruppen blir inbjudna till gemensamma uppsuttna träffar med spetstruppen på Strömsholm och Flyinge.

Upplägg/genomförande:

Svenska Ridsportförbundet bjuder in ungdomar mellan 15-19 år att ansöka till ett tvåårsprogram. De ryttare som blir antagna förväntas delta i satsningen i sin helhet; man accepterar veterinärkontroller, obligatoriska samlingar, tränare som erbjuds och fysträning, och ser projektet som en del av en långsiktig satsning. Vi lägger stor vikt vid kommunikation och öppenhet mellan ryttare och ledare, där vi strävar mot samma mål.

Svenska Ridsportförbundet erbjuder:

 • Träning och mentorskap av erfarna tränare och landslagsledning
 • Teori med föreläsningar inom valda områden
 • Tränings och tävlingsplanering
 • Fysträning/planering med tester
 • Veterinärt upplägg
 • Individuella samtal
 • Ledare på plats på utvalda tävlingar

Vår förhoppning och ambition är att den här satsningen ska resultera i ett tätare samarbete mellan landslagsledning, ryttarna och deras hemmatränare, och på så sätt lyfta ungdomarna till nästa nivå som är nödvändig för att kunna hävda sig på ett mästerskap på hemmaplan. Alla ryttare som söker kommer i dagsläget inte vara landslagsmässiga, men målsättningen är att programmet förhoppningsvis ger effekt på lång sikt med fler ryttare som stannar kvar i sporten, även om det inte skulle nå mästerskapsmålet.

Segersjögruppen innebär inte att man är landslagsryttare, men träningarna kommer att läggas parallellt med landslagets träningar i den mån det går. Samlingarna förläggs i största möjliga mån till helger och lov, men vid något enstaka tillfälle kan även vardagar bli aktuellt.

Nya intagningar kan ske löpande, Svenska Ridsportförbundet har beslutanderätt.

Antagningskriterier:

 • Juniorer ska ha ridit H100, med godkänt resultat/MER.
 • Young Rider ska ha ridit 2*, med godkänt resultat/MER.

Du som tidigare har haft resultat i 2* klass eller 1* ponny, och för tillfället saknar häst, kan också anmäla intresse.

Ansökan är nu stängd.

Svenska Ridsportförbundet subventionerar deltagaravgiften, men en del av satsningen betalar ryttaren själv: 4000 kr per år.