Annons

    Hem / Grenar / Fälttävlan / Unghästprojekt

Unghästprojekt

Svenska Ridsportförbundets fälttävlanskommitté tillsammans med Swede Horse har inititierat ett nytt projekt med målet att hitta unga talanger till svensk fälttävlan. 

Svenska Ridsportförbundets fälttävlanskommitté, Swede Horse och avelsföreningen SWB vill stimulera uppfödare och hästägare att våga satsa mot fälttävlan.

Alla som tror sig ha lämpliga hästar för fälttävlan kan skicka in en ansökan. Hästar som blir uttagna i projektet får stöttning och mentorskap av en expertjury för vidare satsning. Uttagna hästar kan även lotsas vidare med Breeders Trophy som ett mål i en längre satsning.

HÄR kan du läsa en längre presentation av projektet Unga fälttävlanstalanger (pdf)

Upplägg

Uttagningen görs av en expertjury bestående av förbundskapten Fredrik Bergendorff, Göran ”Yogi” Breisner, tidigare mångårig förbundskapten för det engelska fälttävlanslandslaget och Anne Persson, välmeriterad domare i fälttävlan och dressyr och tidigare mångårig ledare för juniorer och unga ryttare.

Hästen skall vara 4-5 år. Hästägaren mejlar in en film som juryn tittar på för att skapa sig en uppfattning om hästen är en talang för fälttävlan. Varje hästägare får tillbaka en skriftlig bedömning.

Alla uttagna hästar kommer antingen att bjudas in till gemensamma träningar på Riksanläggningarna, Flyinge och Strömsholm eller få hemmabesök av expertjuryn för vidare framtidsupplägg, där kval och final i Breeders Trophy kan ingå som ett första mål.

Uttagna hästar kommer att presenteras och följas upp via Svenska Ridsportförbundets, SWB:s och Swede Horse hemsidor och sociala medier.

Anmälan med filmlänk

Anmälan är kostnadsfri och öppen för 4- och 5-åriga hästar.
Sista ansökningsdatum 31 maj 2020.

Filmen ska innehålla: hästens exteriör från sidan (utan utrustning), ridning i skritt, trav och galopp med minst en långsida galopp i högre tempo i lätt sits.  Uppsutten hoppning 4–5 olika språng, alternativt löshoppning (om hästen inte är hoppad uppsuttet) med minst 3 olika språng.

Filmlänk till You Tube mejlas till This is a mailto link  tillsammans med nedanstående information om hästen:

  • Hästens namn och registreringsnummer i SWB
  • Härstamning
  • Eventuella meriter på mödernet
  • Mankhöjd
  • Eventuella tävlingsmeriter/starter (5-åriga hästar)